Pupić Bakrač nakon što je upozorio na tunu iz Libije: “Imam informaciju da DORH sprema progon protiv mene”

“Iz dva relevantna izvora unutar sustava dobio sam info da je DORH dobio nalog da zaštiti ministricu te pokrene progon protiv mene”, kaže u priopćenju medijima županijski vijećnik i ribarski inspektor Marko Pupić Bakrač koji tvrdi da se tuna u kavezima dviju tvrtki, “Jadran tune” i “Pelagos net farme” kojoj je osnivač Ante Gotovina, nabavlja iz Libije, bez ikakvih papira, a papiri se kasnije rješavaju u Ministarstvu poljoprivrede RH, da se sve legalizira.

-Ono što sam odgovarao medijima vezano za problematiku libijske tune nema elemenata zbog kojih bi DORH uredovao, moguće su jedino privatne tužbe iako smatram da ni za njih nema elemenata. Ili misle kopati da bilo što nađu pa da me progone isto kao zadnji put kada mi je policija pretresala kuću ? Bila bi sramota da me se opet progoni i maltretira zbog ukazivanja na problematiku. Također na tvrdnje odvjetnika Ive Faričića kako se radi o tuni sa Malte mogu reći kako posjedujem papirnate dokaze da se radi o libijskoj tuni, rekao je Pupić Bakrač.

-Da sam ja svojim upozorenjem na to što se događa u Ministarstvu koje bi trebalo štiti državne interese, prekršio obavezu iz radnog odnosa, oni su me trebali odmah pozvati na očitovanje. Za sad je to znakovita šutnja, zaključio je Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...