Šefu Plenkovićevog ureda Saljaninu Frki-Petešiću država u rekordnom roku obnovila stan oštećen u potresu

Dok stanovnici Zagreba i Banije i dalje čekaju na pravi početak obnove, država je Zvonimiru Frka-Petešiću, predstojniku ureda premijera, u rekordnom roku obnovila stan oštećen u potresu, piše Nacional u novom broju.

Saljanin Frka-Petešić, naime, već neko vrijeme koristi državni stan od 96 kvadrata na trećem katu zgrade u samom centru Zagreba.

Kad je Zagreb 22. ožujka 2020. pogodio snažan potres, u većem dijelu stana koji koristi šef Plenkovićevog ureda se nije moglo živjeti zbog oštećenja. No Frka-Petešić, za razliku od mnogih drugih Zagrepčana, nije morao dugo čekati na obnovu.

 

Ugovor o sanaciji sklopljen samo mjesec i pol dana nakon potresa

Naime, tvrtka Državne nekretnine je u kratkom roku raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana, pri čemu, zanimljivo, nije raspisala i javnu nabavu za obnovu poslovnih prostora koji se koriste na istoj adresi i od kojih država ima znatno veće financijske koristi nego od stana u kojem živi Frka Petešić.

Već 5. svibnja 2020., oko mjesec i pol nakon potresa, sklopljen je ugovor po provedenoj jednostavnoj nabavi za sanaciju stana u kojem živi Frka-Petešić na iznos od 123.572 kune, a mjesec i pol dana nakon toga, 25. lipnja 2020., i ugovor na iznos od 32.065 kuna.

Glasnogovornik vlade Marko Milić Nacionalu je rekao da “Frka-Petešić nije upoznat s visinom troškova obnove niti je sudjelovao u procesu obnove zgrade i stana, što su vodili zajednica vlasnika i Državne nekretnine”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...