Šime Vrsaljko propustio trening, možda je opet zaražen koronavirusom

Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko (30) nije u četvrtak trenirao s Atletico Madridom jer je možda zaražen koronavirusom, izvijestio je madridski klub.

Vrsaljko i napadač Joao Felix bili su negativni prilikom testiranja brzim antigenskim testom, no zbog sumnje na koronavirus nisu trenirali te čekaju rezultat vjerodostojnijeg PCR testa.

U četvrtak je Atletico izvijestio kako je stoper Felipe Monteiro zaražen koronavirusom, dok je u ponedjeljak pozitivan bio i vratar Jan Oblak. Obojica se trenutačno nalaze u svojim domovima u sedmodnevnoj karanteni. Bivši hrvatski reprezentativac Vrsaljko bio je zaražen koronavirusom u kolovozu 2020. godine.

Pričuvnom igraču Vrsaljku, koji se oporavio od operacije jagodične kosti na desnoj strani lica, otvorila se mogućnost igranja početkom siječnja jer je prvi desni bek Kieran Trippier (31) napustio Atletico i potpisao ugovor s Newcastle Unitedom. Hrvatski branič je zahvaljujući tome dobio 27 minute u gostujućem 2-2 remiju kod Villarreala te 61 minutu u domaćoj 3-2 pobjedi nad Valencijom. Vrsaljko je odigrao i 90 minuta u ispadanju u osmini finala Kupa kralja gdje je s 2-0 bio bolji Real Sociedad.

Aktualni prvak Atletico Madrid nalazi se na četvrtom mjestu u prvenstvu s 36 bodova čime zaostaje 14 bodova za vodećim Real Madridom. Crveno-bijeli iduću utakmicu igraju 6. veljače kod petoplasirane Barcelone.

Vrsaljko, kojem ugovor istječe 30. lipnja, ove sezone je odigrao 643 minute tijekom 14 utakmica. Zabio je jedan gol i jednom je asistirao.

U prosincu su koronavirusom bili zaraženi hrvatski nogometaši Luka Modrić u Real Madridu te Ante Budimir u Osasuni. Modrić je imao simptome, a Budimir nije te su obojica provela deset dana u kućnoj karanteni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...