U OB Zadar otvoren Centar za preventivnu medicinu, moguće je obaviti sistematski pregled uz vodeće stručnjake i suvremenu opremu

U Općoj bolnici Zadar otvoren Centar za preventivnu medicinu. Benefiti ovakvog Centra za područje naše Županije pa i šire od toga nemjerljivi su u svakodnevnom nastojanju svih nas u pravodobnom prepoznavanju i otkrivanju bolesti koje onda osigurava i uspješnije liječenje koje dovodi do produljene i poboljšane kvalitete života, očuvane radne sposobnosti pojedinaca i zajednice, te smanjenja ukupnih troškova zdravstvene zaštite.

Centar za preventivnu medicinu Opće bolnice Zadar smješten je na 2. katu Poliklinike Zadar gdje je u ugodnom ambijentu uz suvremenu medicinsku opremu i vodeće stručnjake pojedine medicinske djelatnosti moguće obaviti preventivni sistematski pregled.

Opća bolnica Zadar dugi niz godina obavlja sistematske preglede i sudjeluje u Nacionalnim preventivnim programima ranog otkrivanja raka dojke, raka pluća, raka vrata maternice i raka debelog crijeva te je uključena u provedbu Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Tijekom 2021. godine usprkos pandemiji SARS CoV-2  virusa i epidemiološkim mjerama obavilo se preko 3000 sistematskih pregleda.

Preseljenjem u nove prostorije na Poliklinici stvoreni su uvjeti za proširenje kapaciteta i obavljanje većeg broja usluga. Iz navedenih razloga u ponudi su novi paketi usluga koje mogu ugovoriti i fizičke osobe, što dosad nije bilo moguće upravo zbog ograničenih kapaciteta.

“Ovisno o potrebama i interesu žitelja naše županije plan je proširivati ponudu usluga za koje postoje slobodni kapaciteti. Ukupan prihod ostvaren od ove djelatnosti bit će isključivo namjenski utrošen za poboljšanje uvjeta za smještaj i liječenje naših pacijenata”, poručuju iz OB Zadar,

Više informacija o paketima usluga, cijenama, naručivanju, radnom vremenu dostupno je na službenoj web stranici Centra za preventivnu medicinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...