U posljednje vrijeme pravi je hit: Jeste li isprobali bijelu pizzu?

Ako ste ljubitelj pizze, a dosadila vam je ona klasična s umakom od rajčice, isprobajte ovih dana jedan hit recept koji se širi internetom – bijelu pizzu.

Iako nije novost u svijetu kuhanja, pizza s bijelom podlogom tek je nedavno postala popularna, a mi donosimo odličan recept i nekoliko savjeta za pripremu.

Kako prenosi Delish, jako je bitno da koristite svježe začine – origano, timijan, bosiljak – jer će obogatiti okus sira. Također, koristite crni papar koji će se odlično slagati s mliječnim proizvodima, posebno ricottom.

Sastojci

Pola kile pizza tijesta, možete uzeti ono iz pekare
1/4 šalice maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
1 i pol šalica ricotte
Pola žličice soli
Pola žličice mljevenog crnog papra
1 žlica svježeg origana
1 žličica svježeg timijana
2 šalice ribane mozzarelle
1/4 šalice pecorino Romano sira
Malo suncokretovog ulja, za premazivanje
Žlica kukuruzne krupice, za posipanje
Malo usitnjenih chilli papričica, za posipanje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 250°C. Uzmite veliki protvan za pečenje, namažite ga uljem i posipajte kukuruznom krupicom.

U jednoj tavi, na srednjoj vatri, zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak izrezan na šnitice i pržite ga dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite češnjak, posolite ga i ostavite sa strane. Sačuvajte i ulje.

U jednoj zdjelici pomiješajte ricottu, sol, papar i polovicu začina,

Razvaljajte tijesto i prebacite ga u protvan. Premažite uljem u kojem ste pržili češnjak, mozzarellu, pecorino i ricottu sa začinima. Pecite 15-ak minuta. Kada izvadite iz pećnice, posipajte s ostatkom začina i komadićima češnjaka te čilijem po želji, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...