Uhićeni Briševljanin: “Ukoliko ne ustanemo Hrvatska će propasti. O ovom slučaju će se još slušati”

-Na policiji sam bio od 12,30 sati, a pred sutkinju su me doveli predvečer. Moram napomenuti da su policajci bili korektni i da im ne zamjeram ništa, priča nam 72-godišnji Mladen Ćustić iz Briševa koji je u petak priveden zbog komentara koji je ostavio ispod teksta na Facebook profilu jednog zadarskog portala.

72-godišnjak je uoči dolaska premijera Andreja Plenkovića na obilježavanje VRO Maslenica napisao kako “premijera i njegove poltrone treba dočekati pokvarenim jajima” dodajući da “nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”.

-Isto ovo sam doživljavao u vrijeme vladavine Tita. U policiji sam zadržan dok Plenković nije otišao jer su se, kako su rekli, bojali da ne ponovim djelo. Koje djelo? Moj komentar nije bio prijetnja, nisam čak napisao da jaja treba bacati niti poticao na ikakvo nasilje. U životu sam platio jednu kaznu za parkiranje, toliko o tome koliko sam ja opasan. U prostorijama policije su mi prvo rekli da se radi o prijetnji, a kada su vidjeli da im to neće proći jer je neodrživo, naveli su da se radi o vrijeđanju i traže 30 dana zatvora, kaže nam Ćustić i dodaje da je premijer Plenković javna osoba koja se treba naviknuti na kritiku jer u protivnom ne živimo u demokraciji, već u diktaturi.

-Imam pravo iznijeti svoje mišljenje i ne kajem se zbog toga, a o ovom slučaju će se još slušati. Ovdje se ne radi o kritiziranju Plenkovića kao privatne osobe nego kao premijera čija Vlada donosi odluke koje utječu na kvalitetu naših života. Ukoliko ne ustanemo, Hrvatska će propasti, poručuje Ćustić koji, kaže, prima poruke podrške iz cijele Hrvatske otkada je priča izašla u javnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...