Uhićeni Zadrani odbili kavu s premijerom: “Koliko treba biti uvjerljiv da me razuvjeri u tih 5 minuta?”

Oni su ga izvrijeđali na društvenim mrežama, policija ih uhitila, javnost to osudila, a premijer ih na kraju pozvao u Banske dvore na kavu. Kako su mu uzvratili? Ni trulim jajima, ni pavijanom, već odbijenicom.

Jedan je rekao da bi ga trebalo gađati trulim jajima, a drugi da je pavijan. Nakon što su uhićeni zbog vrijeđanja premijera, Andrej Plenković im je ponudio „lulu mira“.

”Ja ih pozivam da dođu na kavu u Banske dvore, pa da me malo upoznaju”, kazao je Plenković.

Uhićeni politički neistomišljenici, 49-godišnjak iz Zadra i 72-godišnjak iz Briševa, poziv ne misle prihvatiti.

”Ja to nisam doživio kao ponudu, nego čisto kao jedan govor na televiziji, neformalni dakle. To nije poziv, kao prvo. A drugo, koliko sam ja razumio, on tvrdi da ćemo mi promijeniti mišljenje. Jer, za 5 minuta ne znam kakav on mora biti sugestivan govornik da bi on nekoga uvjerio za 5 -10 minuta da promijeni o njemu mišljenje”, rekao je Mladen Ćustić iz Briševa za RTL.

”Lijepo od njega, cijenim to, ali recimo za 15 godina da se nađemo. Ja živ, a on na svom mjestu i neka upravlja Europskom unijom. Ja mu želim da bude, kako se zove glavni, da zamjeni Ursulu van der Leyen i da me ugosti u Bruxellesu. On bi bio sretan, a i ja bi bio sretan da poživim tih 12 do 15 godina”, izjavio je Hrvoje Vrkić iz Zadra.

Hrvoja, kao bivšeg branitelja brine velika smrtnost u braniteljskoj populaciji.

”Hrvatski branitelji svaki tjedan, svaki mjesec umiru na desetine, razumijte? Najviše branitelja umire od 52. do 58. godine i to je veliki problem”, upozorio je Vrkić.

Zadarski sociolog smatra da je postupanje policije bilo pretjerano.

”To je i napad na slobodu govora, prije svega. Tako da zaista jedna pretjerana, nepotrebna i rekao bih po društvo opasna reakcija policije”, smatra Sven Marcelić, sociolog iz Zadra.

I reakciju predsjednika Vlade smatra pogrešnom.

”On uopće ne bi trebao zvati ljude koji su ga vrijeđali. On bi zapravo trebao zapravo trebao pozvati na kavu ljude u zadarskoj policiji i objasniti im zašto sljedeći put ljude tako ne bi trebali privoditi”, napominje Marcelić.

Dvojici Facebook komentatora prijeti kazna do tisuću kuna ili zatvorska do mjesec dana. I jedan i drugi poručuju da se ne boje odlaska u zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...