Umjesto očitovanja – RAZRJEŠENJE ERLIĆA; Upravno vijeće Zavoda promijenilo stav nakon policijskog priopćenja

Kako doznajemo, Šime Rušin, predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije pozitivan je na Covid-19, stoga će se današnja sjednica održati elektroničkim putem s početkom u 14.30 sati.

Naime, Upravno vijeće sastaje se nakon što je ravnatelj ove zdravstvene ustanove pozitivan na koronavirus zatečen kako krši mjeru izolacije.

Priča je brzo postala aktualna u svim medijima, primarno zbog činjenice da Ivica Erlić svojom funkcijom predstavlja zdravstvenu struku.

Zanimljivija od informacije da je promijenjena forma samog sastanka jest ona da je Upravno vijeće promijenilo službeni naziv današnje točke dnevnog reda.

Sam Rušin prije nekoliko nam je dana kazao kako će, na zahtjev župana Božidara Longina, razgovarati o Erlićevom slučaju i Županiji kao osnivaču poslati svoje mišljenje/očitovanje.

No, nakon što je zadarska policija podigla prijavu za kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” te službeno potvrdila da su 6. siječnja 2022. godine u 10.10 sati zatekli Erlića koji se tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitelom i tom prilikom utvrdili kako u prometu sudjeluje u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od COVID-19, Upravno je vijeće promijenilo stav.

Iz dokumenta koji smo primili, vidljivo je da dnevni red nosi naziv “Pokretanje postupka razrješenja Ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije zbog podnošenja kaznene prijave temeljem članka 100. Kaznenog zakona “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Erlić koji se u javnosti branio da je toga dana samo otišao po liječničku pomoć uslijed tegoba izazvanih koronavirusom, iako se naknadno saznalo da je viđen i na kavi i u jednom osiguravajućem društvu, zbog neprimjerenog će ponašanja danas biti opozvan s mjesta ravnatelja Zavoda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...