Vicković otkrio razmišlja li se o uvođenju novih mjera: “Očekujemo još veći rast brojki u iduća četiri tjedna”

Zadarska županija je i danas među onima s rekordnim brojem novozaraženih osoba kojih je u posljednja 24 sata 251. Posljedica je to blagdanskih druženja, a ako je suditi prema procjenama epidemiologa, još veći rast očekuje se kroz iduća četiri tjedna.

I dok se u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja dnevno broji i više od tisuću novih slučajeva zaraze, razmišlja o strožim mjerama, to nije slučaj u Zadarskoj.

Kako nam je rekao Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, za sada se ne planira ići s ikakvim postroženjima.

-Iza nas su božićni i novogodišnji blagdani pa očekujemo kroz idućih četiri do pet tjedana i veće brojke od trenutnih ali važno je da bolnica još uvijek ne pati. U zadarskoj i biogradskoj je hospitalizirano 70-ak osoba, to je u granicama normale. Nema potrebe za proširenjem Covid odjela, bolnica nije opterećena, svoje obaveze odrađuje prema ostalim pacijentima i to nam je najvažnije.

Kada je u pitanju nastava, Vicković ističe da odluku o prelasku na C model i dalje prepuštaju isključivo ravnateljima škola.

-Ravnatelji najbolje poznaju situaciju u svojim školama. Važno nam je da djeca provode što više vremena unutar učionica jer je to dobro za njihovo psihofizičko zdravlje, rekao nam je Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...