Vraća se Winamp, kultni mp3 player uz kojeg smo odrastali

Vraća se neprežaljeni Winamp, jedan od najpopularnijih (i po mnogima najboljih) softvera za preslušavanje glazbe. Winamp se ponovo pokreće kao potpuno nova aplikacija, najavio je Radionomy koji je nedavno otvorio registracije za beta testere nadolazećeg softvera.

Winamp je glazbeni player uz kojeg su krajem devedesetih i početkom nultih odrastale generacije. Pokrenut je 1997. godine kao maleni besplatni program za Windowse koji je u kratkom roku stekao globalnu popularnost, a mogao se nadograđivati raznim dodacima, uljepšavati skinovima i slično.

Od 1999. godine vlasnik mu je bio AOL, a od 2014. od potpunog ga je gašenja spasio trenutni vlasnik, Radionomy. Ipak, važno je napomenuti da Winamp nije dobio službenu nadogradnju od verzije 5.5 izdane prije 14 godina, točnije od 2007. Međutim, već se posljednje tri godine šuška o tome kako će se kultni player vratiti u novom izdanju.

Na Winampovoj stranici trenutačno se nalazi home page na kojem se moguće predbilježiti i tako među prvima dobiti priliku instalirati prvu beta inačicu Winampa.

Na istom mjestu dostupan je novi vizualni identitet te logotip Winampa, kojim bi player trebao zagaziti u novo poglavlje svoje povijesti. O funkcionalnostima, dizajnu i drugim karakteristikama za sada nema službenih informacija.

Sudeći po onome što piše na webu, Winamp bi u novom izdanju trebao dobiti mogućnosti poput glazbenog streaminga, slušanja glazbe iz clouda te preslušavanja podcasta ili streaminga radijskih postaja. Isto tako, mogao bi biti primarno mobilna, a ne desktop aplikacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...