WhatsApp bi uskoro mogao aktivirati novu opciju, evo što se mijenja

Kupovina novog pametnog telefona znači i prebacivanje svih podataka sa starog uređaja na novi. No, ako je u pitanju prebacivanje s Androida na iOS (ili obratno), počinje prava glavobolja.

Tu bi glavobolju uskoro mogao ublažiti WhatsApp. Naime, prema informacijama koje je objavio WABetaInfo, a koji redovito objavljuje na kojim se opcijama WhatsAppa tek radi, uskoro bi prebacivanje povijesti razgovora s Androida na iOS.

Beta verzije WhatsAppa za iOS i Androdi (koje su dostupne ograničenom broju testnih korisnika), sadržavaju opciju za jednostavno prebacivanje povijesti razgovora s jednog operativnog sustava na drugi.

Sudeći prema snimkama ekrana koje su objavljene, cijeli bi proces trebao biti prilično jednostavan za korisnike. Bit će dovoljno dati odobrenje WhatsAppu za prijenos podataka, a potom držati otključanima oba uređaja.

Podsjetimo, korisnici Samsungovih telefona prvi su dobili opciju prebacivanja WhatsApp razgovora sa iOS-a na Android, a poslije su to dobili i korisnici Google Pixela i drugih uređaja koji koriste Android 12.

Za sad nije poznato kad bi ova opcija postala dostupna svim korisnicima, kao ni koje će uvjete uređaji morati ispunjavati kako bi mogli koristiti tu opciju, prenosi Zimo.

 
whatsapp