Zadarski reper o Tram 11: “Stavili su nam maske na lice, što se čudimo? Svaka čast na testisima među nogama”

Novi album i stihovi dvojca Tram 11 našli na meti kritičara, pa je diskografska kuća Menart povukla radikalan potez. Odlučila je prekinuti suradnju s grupom i iz prodaje povući uradak “Jedan na jedan”.

Dok Genaral Woo kazuje kako nije požalio niti jedan stih, iz Menarta se javno ispričavaju dijelu publike koji spomenuti album vrijeđa.

Najviše pompe izazvala je pjesma u kojoj repaju da je Jasenovac mit.

“Svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca. Balaševići nema vam države ni na igrici, pušite k***c za ćirilicu na Ilici, bipolarni bipsići, je*o li vas ćaća, ko Plenki i Njonjo svi ste topla braća. Hejteri šahovnice, klonovi sa pozornice, di su maskice, pucajte si u sljepoočnice”, sporan je stih.

Javnost, publika i kritičari su podijeljeni. Jedni uradak nazivaju homofobnim, drugi brane slobodu izražavanja.

Za komentar smo upitali predstavnika zadarske hip-hop scene, repera Nerona Goleša.

Stavili su nam maske na lice, ne trebamo se stoga čuditi da se jedan album zabranjuje. Cijeli slučaj je kontradiktoran, jer ovaj album nije ništa kontroverzniji od nekih drugih u kojima se direktno govori o kokainu, prostituciji… To je onda u redu i normalno se prodaje, ali kada se dotakne u politiku, nastupaju zabrane, smatra.

Rep kao glazbeni smjer uvijek je bio usko povezan sa socijalno-političkim angažmanom i progovaranjem o društvenim devijacijama.

Istina, iako imate glazbenike koji pričaju o stvarima koje nisu vidjeli ni na filmovima, kamoli da su ih doživjeli u stvarnosti. No, dobro, ne bih želio raditi razlike, kamoli uvrijediti, podržavam scenu bez obzira o čemu se progovara. U tom kontekstu dajem apsolutnu podršku Tram 11, svaka čast dečkima na testisima među nogama, zaključuje Goleš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...