Zubčić zadarskim HDZ-ovcima: “U maniri najgorih tajnih službi zovete i raspitujete se o čovjeku zbog jedne smiješne uvrede”

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić osvrnuo se na priopćenje zadarskog HDZ-a o privođenju 72-godišnjaka zbog komentara premijeru Plenkoviću na Facebooku.

U nastavku prenosimo njegovo pismo “dragom Dariju i Šimi”, predsjednicima županijske i gradske organizacije HDZ-a, Božidaru Kalmeti i Šimi Erliću.

“Nisam mislio reagirati na priopćenje HDZ-a, no s obzirom da je u posljednjoj izjavi navedeno da je to stav HDZ-a Zadar i HDZ-a Zadarske županije, pa krenimo redom! Dragi HDZ-ovci, vaše priopćenje je promašeno. Pomiješali ste gađanje s dočekivanjem i to umjesto uvrede nazvali prijetnjom.

No, navodite da je “ključna poanta vratiti meritum javne rasprave na ono što smatramo da je bitno, a to je dolazak Andreja Plenkovića u Zadar”. Divno je to što vi svom šefu morate posipati latice kuda prolazi, ali tako demokracije ne funkcioniraju.

Demokracija ne podrazumijeva da političke stranke određuju sadržaj i fokus medijskog izvještavanja. Zanemarimo ovog trena da ste potpuno krivo definirali sadržaj poruke kao prijetnju. Time su se, kažete “u drugi plan pokušali staviti svi kvalitetni projekti koji se trenutno provode”.

Kada toliko, po vašim riječima, zazirete od demagogije želio bih vam pomoći da vratimo u fokus te projekte.
Dana 12.03. prošle godine je ministar Aladrović najavio financiranje hospicija iz državnog proračuna pa za to nije predvidio niti kune, kao u konačnici niti župan Longin.

Projekt dnevne bolnice prema proračunskom planu preplaćujete 12,5 milijuna kuna, za punih 25%. Ne samo to, nego ravnatelj sklapa ugovor protivno statutu OB Zadar za 1,4 milijuna kuna za konzerviranje građevine.

Dana 22.09 davne 2016. godine je najavio gradnju hotela Maraska. Evo nas pet godina nakon, a hotel se, iako potreban, pojavljuje isključivo u vašim predizbornim programima.

Dana 22.04.2014. se prikazuje velebni projekt “Vrata Zadra” sa velebnom 3D projekcijom. Osam godina naš grad nema riješene vlasničke odnose na tom području, ali se i dalje opetovano prikazuje ista 3D projekcija.

Prije, već sad davnih, 12 godina ste obećavali preko tisuću radnih mjesta u Gaženici. Evo došli smo do tek par desetaka radnih mjesta do danas.

Naravno u maniri glavnog procjenitelja tuđih emocija i osjećaja, kao u nekom autoritarnom režimu, ste čovjeku rekli da mu je negativa u krvi.

U ovom gradu ste krivi ako ste negativni, ako ste nezadovoljni jer smatrate da ovaj grad može i mora bolje, prije svega pravednije – konačno i slobodnije.

HDZ Zadar i HDZ Zadarske županije će vas odmah proglasiti “demonterom države”. Morate biti zadovoljni kad vam vaši prijatelji iz Njemačke šalju dokaze kako je natječaj za specijalizaciju u zadarskoj bolnici namješten.

Ne smijete biti negativni i nezadovoljni jer se miče fokus s posjeta premijera Andreja Plenkovića čak i kad se njegovom ministru s državnim novcem kupuje glačalo. Glačajte i dalje.
Možemo u nedogled, ali shvatili ste. Najveći grijeh je biti negativan pored zdravih očiju.

P. S. Hvala vam što ste konačno javno priznali vaš modus operandi da i u 21. stoljeću istražujete što pojedinac misli, s kim se druži i što govori. U maniri najgorih tajnih službi zovete i raspitujete se o čovjeku zbog jedne smiješne uvrede”, napisao je Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...