Cibona nakon devet godina osvojila Kup Krešimira Ćosića!

Košarkaši Cibone nakon devet godina čekanja ponovno su se domogli Kupa Krešimira Ćosića pobijedivši u subotnjem finalu odigranom u riječkoj dvorani Zamet Cedevitu Junior sa 67-65 (16-13, 16-15, 14-16, 21-21).

Finalni dvoboj je bio prilično rastrgan i ne pretjerano efikasan, a na kraju je slavila momčad koja je veći dio utakmice vodila te najveću prednost od deset koševa stvorila nakon manje od dvije minute igre u posljednjoj četvrtini (58-48).

No, tada je Cibona u dvije minute dopustila suparniku seriju od 9-0, da bi košem i dodatnim bacanjem Filipa Bundovića u 25. minuti Cedevita Junior povela sa 61-59.

Uz obilje promašaja do kraja utakmice Cibona je u posljednjih 55 sekundi ušla s vodstvom 65-64, da bi ostali bez šuta na koš u 24 sekunde, što je momčadi Damira Mulaomerovića dalo priliku da se ponovno domogne prednosti.

No, u tom napadu Cibonin kapetan Danko Branković je blokadom zaustavio Bundovićev pokušaj te u kontranapadu zakucao za 67-64. Četiri sekunde prije kraja Batinić je pogodio prvo, a namjerno promašio drugo slobodno bacanje, ali je do lopte došao Branković koji je zaustavljen osobnom pogreškom. Promašio je prvo, a potom najmjerno i drugo slobodno bacanje, ali Cedeviti nije ostalo dovoljno vremena za pokušaj šuta za pobjedu.

Koliko su igrači bili opterećeni najbolje se vidi u šuterskoj statistici. Cedevita Junior je za tricu gađala 7/31, a Cibona je bila tek nešto bolja sa 8/29. Cinona je ukupno iz igre imala šut 23/59, a Cedevita 21/61.

Danko Branković je sa 13 koševa bio najbolji strijelac Cibone. Jose Vildoza je ubacio 12, a Nathan Reuvers 10 koševa uz osam skokova.

Josip Batinić je sa 12 koševa bio najbolji strijelac Cedevite Junior za koju su po 11 poena ubacili Ivan Miličević i Vito Kučić.

Cibona je po osmi put u povijesti osvojila Kup Krešimira Ćosića i tako se izjednačila sa Zadrom koji je do sada bio najuspješniji u ovom natjecanju i pobjednik posljednja dva izdanja. Cedevita je ostala na sedam naslova osvojenih u razdoblju od 2012. do 2019. kad je ovaj klub osam puta zaredom bio u finalu, a jedini poraz doživio 2013. od Cibone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...