Francuski pivari koriste alge za proizvodnju plavog piva

Francuski pivari počeli su koristiti alge s prirodnim pigmentom kako bi pivo postalo plavo.

Pivo pod robnom markom “Line” rezultat je povezivanja tvrtke koja želi popularizirati alge kao dodatak prehrani i obližnje craft pivovare koja je tražila način da svoja pića učini prepoznatljivijima.

Pivo se dobro prodaje, rekao je Sebastien Verbeke, zaposlenik Hoppy Urban Brewa, koji proizvodi piće. “To izaziva ogroman interes i znatiželju javnosti”, rekao je.

Plava nijansa dolazi od spiruline, alge koju u bazenima uzgaja tvrtka Etika Spirulina u sjevernoj Francuskoj.

Komponenta spiruline koja daje plavu boju, nazvana fikocijanin, zatim se dodaje u pivo tijekom proizvodnje.

Kušajući svježe proizvedenu bocu piva, zaposlenica pivovare Mathilde Vanmansart opisala ga je kao hmeljasto, lagano i s voćnim notama, dok je jedini trag dodanih algi bila prepoznatljiva boja.

Xavier Delannoy, čija farma osigurava spirulinu, rekao je da je nakon nekoliko probnih serija pivovara pronašla mješavinu koja se svidjela kupcima.

Rekao je da je između listopada i prosinca prošle godine prodano 1500 boca plavog piva, a pivovara se sada priprema za povećanje proizvodnje kako bi zadovoljila potražnju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...