Grad Zadar kupuje udjele u televiziji čija je oprema, inventar i velika većina programa u vlasništvu Mreže TV iz Zagreba

Hoće li Grad Zadar kupiti poslovne udjele u Diadori TV? Pojavile su se neslužbene informacije da je jedina zadarska televizija Diadora TV na prodaju te da su u tijeku pregovori oko mogućeg otkupa manjinskog paketa vlasništva od strane Grada Zadra.

Kako prenosi Media Daily, tu informaciju potvrdilo je nekoliko anonimnih izvora, a navodno se radi o otkupu 49 post vlasništva za 2 milijuna kuna (266.000 eura). Vijest o kontaktima s Gradom Zadrom na temu otkupa vlasništva potvrdila je i Marija Vicković, direktorica i nominalna vlasnica 50 posto udjela u tom mediju. Vlasnica preostalih 50 posto udjela upisanih u sudski registar je Slavica Vulin.

– Kada je o Gradu i Diadora TV riječ, ništa tu još nije sigurno, nekih kontakata je bilo, ali to je zaista jako daleko od konkretnih razgovora. Treba znati da za takvo što postoji i zakonska procedura koja može potrajati i godinu ili dvije, ništa se tu ne može dogoditi preko noći, izjavila je Vicković.

Media daily je tragom ove informacije zatražio službeni stav Grada Zadra no do trenutka zaključenja ovog teksta odgovor još nismo dobili. U neslužbenim kontaktima s osobama koji čine većinu u gradskom Vijeću dobili smo potvrdu da su razgovori poodmakli do te razine da je već poznato i to da će sve političke stranke koje dignu ruku u Vijeću za takvu odluku dobiti mjesto u nadzornom odboru Diadore TV.

Diadora televizija koncesiju za digitalnu regiju D7 dobila je 14. ožujka 2018. godine na natječaju na kojem su se dijelile dvije tv koncesije. Ponuditelji su bili Diadora Media, Robur, Nezavisna televizija (Mreža TV) i Televizija Jadran.

U prvom krugu glasovanja, ukupno tri ponude imale su četiri i više glasova i to Robur (5), Diadora Media (4) i Nezavisna televizija (4), pa se pristupilo dodatnom glasovanju za te tri ponude. U drugom krugu glasovanja dvije su ponude dobile većinu glasova, Robur (6) i Diadora Media (4), dok je ponuda Nezavisne televizije dobila tri glasa.

Zanimljivo je da program Nezavisne televizije (Mreže TV) čini većinu programa Diadore TV, a ta TV kuća je i vlasnica kompletne televizijske opreme i inventara, a o svom trošku je i uredila prostorije ove televizije.

Cjelokupni program Diadore TV se i emitira iz Zagreba, s adrese Nezavisne televizije, a emisije lokalnog karaktera se samo snimaju u Zadru. Zbog nezakonitog umrežavanja s Mrežom TV Vijeće za elektroničke medije (VEM) nedavno je kaznilo Diadora televiziju s mjerom upozorenja uz usklađenje programa u roku od 60 dana.

Robur je pak pokrenuo program pod imenom Adriatic TV no u međuvremenu je tvrtka otišla u stečaj i program se više ne emitira, piše Media Daily.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...