Kreće novi krug državnih poticaja za nove automobile

Električna vozila prošle su godine postala pravi hit u Hrvatskoj, a potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost biti će i ove godine, doznaje Net.

Poticaji su se do sada dijelili u dva navrata i oba puta podijeljeni su u rekordnom roku.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već niz godina građanima, tvrtkama i javnom sektoru osigurava poticaje za razne aktivnosti dekarbonizacije prometnog sustava.

“Između ostalog, provodimo i program Vozimo ekonomično, u sklopu kojeg se potiče kupnja energetski učinkovitih vozila. Program sufinanciranja je pokrenut 2014. godine te je u osam godina sufinancirano više od 6500 energetski učinkovitih vozila, a njegov nastavak je planiran i u godinama koje slijede, što je u skladu našom, ali i Europskom, klimatsko-energetskom politikom te ciljevima održivog prometnog sustava”, kazali su Net-u iz Fonda.

“Odlični rezultati i povratne informacije svih uključenih su nas ohrabrili da s takvim principom nastavimo i u ovoj godini, iako nisu isključene dodatne prilagodbe nekih od odrednica Javnog poziva. Informacije o budžetu i datumu objave javnog poziva još nemamo, no iste ćemo objaviti na našim stranicama čim budu definirani”, odgovorili su na upit kada bi mogla ići nova runda poticaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...