Meta uvodi 3D avatare u Instagram Storyje, avatari na Facebooku i Messengeru doživjeli nadogradnje

Meta (Facebookova matična tvrtka) uvodi 3D avatare u Instagram Stories i direktne poruke te ažurira avatare na Facebooku i Messengeru, objavili su u ponedjeljak.

Korisnici u SAD-u, Kanadi i Meksiku tako se odsad mogu prikazivati i kao virtualni avatari u naljepnicama (stickers), objavama, slikama profila na Facebooku i još mnogo toga na Metinim platformama, uključujući i njihovu Quest VR platformu.

Novi avatari uključivat će nove oblike lica i pomoćne uređaje poput slušnih pomagala i invalidskih kolica kako bi uključili korisnike s invaliditetom, napisao je u blogu Aigerim Shorman, glavni menadžer za avatare i identitet Mete.

– Otkad smo otkrili našu dugoročnu viziju metasvemira na konferenciji Connect 2021, nastavili smo graditi ovu sljedeću evoluciju društvene tehnologije, graditi prema budućnosti u kojoj možete sjediti u istoj prostoriji s voljenima koji su zapravo tisućama milja daleko ili prirodno raditi s talentiranim timom koji se proteže diljem svijeta, napisao je Shorman.

Avatari promiču prodor Mete u još uvijek uglavnom aspiracijski koncept metasvemira, koji je Shorman opisao u objavi na blogu kao međusobno povezan digitalni svijet, onaj koji premošćuje VR i AR, ali i poznatije platforme poput vašeg telefona i računala.

Šef Mete Mark Zuckerberg rekao je da je metasvemir prioritet za tvrtku, o čemu je govorio kada je prošle godine najavio njezinu promjenu imena, iz Facebooka u Metu. Jednog dana ćete imati više avatara u rasponu, od ekspresivnih, do fotorealističnih, poručuje Zuckerberg.

Kao dio svog Metaverse pregleda, Meta je na svom Facebook Connect događaju u listopadu pokazala demonstracije svojih Codec Avatara i renderiranja u stvarnom vremenu, ali je tvrtka tada naglasila da je veći dio posla još u fazi istraživanja.

Meta će objaviti svoju zaradu za četvrti kvartal 2021. godine 2. veljače te su poručili da će po prvi put objaviti rezultate za AR i VR Reality Labs odjele, pružajući uvid u financijski utjecaj svjeg fokusa na metasvemir na Metine druge divizije, piše Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...