Nisu uspjeli prekinuti negativan niz; Puntamičani na domaćem parketu poraženi od Furnira

Košarkaši Sonik Puntamike nisu uspjeli prekinuti negativni niz. Sinoć je bolji od njih u susretu 21. kola HT Premijer lige bio zagrebački Furnir koji je slavio rezultatom 63:67. Kao što konačni rezultat zorno pokazuje, utakmica je bila napeta do posljednjih minuta, a ključnim su se pokazale trice Matea Vidovića i Kenana Karahodžića koje su usmjerile bodove ka Dubravi.

Zadrani su dobro otvorili susret i punih pet i pol minuta ostavili goste bez poena, u jednom trenutku došavši nadomak dvoznamenkaste prednosti (11:2), no dvije vezane trice Karahodžića i Collinsa poslužile su kao “Bronhi” Šarinovim momcima koji su uz pomoć zonske obrane ubrzo uspostavili rezultatsku ravnotežu. Druga dionica je donijela nastavak dalekometne kanonade, pa je Furnir nakratko preuzeo vodstvo (19:22), ali je završnica prvog poluvremena ponovno pripala domaćem sastavu koji je u svlačionice odnio zalihu od tri koša (37:34). Samo otvaranje nastavka donijelo je mini-odvajanje Puntamičana koji su polaganjem Marina Šarlije i tricom Luke Tomasa otišli na plus šest, no gosti su ubrzo posložili svoje redove, prije svega na defenzivnoj strani parketa, i krenuli u veliki nalet.

Nedostajalo je ideje u napadima zadarskog sastava koji je u narednih sedam minuta postigao samo jedan koš iz igre, što su Zagrepčani iskoristili da preuzmu kontrolu nad susretom i uvedu utakmicu u željeni ritam. Daleko od toga da su gosti bili posebno raspoloženi, pa se u igri malih brojki razlika sve do početka četvrte četvrtine kretala unutar jednog posjeda. Napadačku blokadu Sonika nakratko je razbio Ivan Vučić koji je dvjema tricama vratio svoju momčad u vodstvo (59:58), ali najbolji strijelac HT Premijer lige nije imao dovoljnu podršku suigrača, dok su s druge strane, kada je najviše trebalo, precizni bili Mateo Vidović i Kenan Karahodžić te “zakaparili” zlata vrijedne bodove za Furnir.

Upravo je spomenuti dvojac bio najefikasniji u redovima pobjedničkog sastava s 19, odnosno 17 poena, dok je Zadrane, već po tradiciji, predvodio Ivan Vučić s 20 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...