Oluja Eunice poharala Europu, vjetrovi puhali i do 200 km/h – najmanje devetero mrtvih

Atlantska oluja udarila je u petak na sjeverozapad vjetrovima do 196 kilometara na sat i usmrtila barem devet osoba, omela opskrbu električnom energijom desecima tisuća ljudi i potrgala krov s londonskog stadion O2.

Oluja Eunice, koja je nastala u središnjem Atlantiku i struja ju je s Azorskih otoka odnijela prema Europi, bila je opasnost po život, objavila je britanska meteorološka služba.

Oluja je udarila na zapad Engleske, u regiji Cornwall, gdje su se na slikama mogli vidjeti valovi kako udaraju o obalu i prekrivaju krovove kuća.

Žena je poginula u Londonu kada je drvo zgnječilo njezin automobil i jedan muškarac je stradao u Liverpoolu od letećih krhotina. U pokrajini Hampshire na jugu Engleske još je jedna osoba poginula kada je automobilom udario o srušeno stablo.

LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 18: Damage is seen on the roof of the O2 Arena, formerly known as the Millennium Dome, on February 18, 2022 in London, England. The Met Office has issued two rare, red weather warnings for the South and South West of England today as Storm Eunice makes landfall. Much of the rest of the UK is under amber and yellow warnings with winds up to 100 mph, rain and snow expected. This is the worst storm to hit the UK for three decades. (Photo by Rob Pinney/Getty Images)

Četvero ljudi smrtno je stradalo u Nizozemskoj u rušenju drveća. U Belgiji su snažni vjetrovi srušili dizalicu na krov bolnice i jedan je Britanac poginuo nakon što ga je vjetar bacio s broda u more.

Jedna je osoba u Irskoj također poginula kada je na njega palo stablo dok je uklanjao krhotine.

Danska trajektna služba je na Twitteru objavila da trajekti između Dovera i Calaisa neće ploviti zbog snažnih vjetrova.

Zračna luka Schiphol u Nizozemskoj otkazala je otprilike 390 letova, rekao je glasnogovornik.

Blizu belgijske obale, dva su broda, jedan tanker a drugi teretni, jedno vrijeme plutala bez kontrole, a zatim zaglavila među vjetrenjačama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...