Prevarantice ponudile 84-godišnjaku masažu pa mu iz stana na Voštarnici ukrale nekoliko desetaka tisuća kuna

Jučer prijepodne, 15. veljače, na predjelu Voštarnice u Zadru, dvije nepoznate ženske osobe došle su u stan kod 84-godišnjaka te mu ponudile  na prodaju aparat za masažu. Za vrijeme dok joj je jedna osoba s aparatom objašnjavala način rada masažera, druga osoba je iz spavaće sobe otuđila novac, čime je oštećenom 84-godišnjaku pričinjena materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska nepoznatog počinitelja kaznenog djela teške krađe.

U cilju sprječavanja počinjenja ove vrste kaznenih djela, policija poziva i nadalje sve građane, osobito one starije životne dobi, na maksimalni oprez kao i da nepoznate osobe te osobe čiji identitet nisu provjerile, ne puštaju u svoje domove kako ne bi postale materijalno oštećene ovakvim kaznenim djelima.

PU zadarska građanima savjetuje sljedeće:

∙  Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ!

∙  Ukoliko se predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid!

∙ Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima !

∙ Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala npr. masažera, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim „bolesti“, traženja milostinje i sličnog – jer se izlažete riziku!

∙ Samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može se prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih!

∙ Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži!

∙  Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!

∙  Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično)!

∙ Odrasli članovi obitelji koji brinu o starijim osobama trebali bi iste upozoriti uz opetovano ponavljanje navedenih savjeta.

Posumnjate li u osobe, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...