Roditelj će morati potpisati izjavu o savjesnosti, mogućnost slanja videouputa

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja pripremaju organizaciju provedbe mjere samotestiranja učenika. Kao što je najavljeno prošli tjedan, testiranje će biti na dobrovoljnoj bazi, obavljat će ga roditelji ili skrbnici učenika ponedjeljkom prije nastave, a osnovni mu je cilj ukidanje mjere samoizolacije za sve učenike s negativnim nalazima.

Kako doznaje Jutarnji list, za one roditelje koji ne žele djeci provesti metodu brzog antigenskog testa putem školjke nosa, Ministarstvo znanosti i obrazovanja pripremilo je poseban obrazac.

U njemu roditelj/skrbnik potpisuje izjavu o svjesnosti da će njegovo dijete u slučaju kontakta s pozitivnom osobom biti u samoizolaciji. Potpisanu izjavu roditelj daje školi, a škola nadležnom epidemiologu kako bi dobio informaciju koje dijete nije izuzeto od mjere samoizolacije.

U petak u popodnevnim satima ministar Radovan Fuchs održat će na ovu temu sastanak s ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola. Ministarstvo potom planira ravnateljima poslati prijedlog uputa za roditelje, a spominju i mogućnost slanja videouputa za samotestiranje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...