Završena ispraćajnica na groblju u Crnom, najavljena nova ulaganja u mjesto

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, sa suradnicima, zamjenikom Antom Babićem, pročelnicima Darkom Kasapom i Robertinom Dujelom te direktorom tvrtke Nasadi, Josipom Krnčevićem, obišao je MO Crno te održao sastanak s predsjednikom MO Crno Ivicom Grgurovićem i suradnicima. Uoči sastanka obišli su novoizgrađenu ispraćajnicu na mjesnom groblju za koju je ovih dana izdana uporabna dozvola. Izgrađena je dvorana i sanitarni čvor te 11 grobnica, pristupni put i okoliš. Projektant i nazor  izgradnje ispraćajnice i okoliša bili su CUBUS d.o.o. Zadar, arhitektica, Doris Smirčić, a izvođač radova „KONSTRUKT“ d.o.o. Sukošan. Vrijednost radova je 1.649.279,07 s PDV-om.

Na sastanku gradonačelnika Dukića i suradnika s predstavnicima MO-a komentirala se aktualna problematika nastavka komunalnog opremanja i izgradnje u MO Crno, najvećim dijelom kroz dva odjela, komunalni te odjel za prostorno uređenje i građenje. Predstavnici MO-a upoznati su kako su se dobivanjem građevinske dozvole za fekalni cjevovod od Supernove prema gospodarskoj zoni Crno, stvorili preduvjeti za idući korak izgradnje fekalne odvodnje u samom MO Crno, što podrazumijeva skoro raspisivanje natječaja za izradu projektne dokumentacije.

S predstavnicima mjesnih odbora podijeljena je i informacija o izdavanju građevinske dozvole za novu trafostanicu. Dovršen je postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na čestici buduće trafostanice u vlasništvu RH, a gradonačelnik Dukić je od HEP-a dobio obećanje o skorom početku izgradnje. Izgradnjom trafostanice bit će riješen problem povremenih prekida opskrbe električnom energijom u Crnom tijekom grmljavinskih nevremena.

Na sastanku je također bilo govora i o rekonstrukciji pristupne ceste prema mjesnom nogometnom igralištu za koju je izdana lokacijska dozvola te su u tijeku postupci rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Nakon što je unatrag par godina u cijelosti obnovljeno dječje igralište, u prošloj godini naglasak je bio na podizanju razine sigurnosti svih sudionika u prometu kroz Crno. Postavljena je oprema za nadzor brzine kretanja vozila te je koncem godine obnovljeno   gotovo 3500 m2 asfaltne površine na cestama kroz samo naselje. Od trenutnih aktivnosti komunalnog odjela u planu je utvrđivanje mogućnosti postavljanja javne rasvjete uz novouređen prostor uz područnu osnovnu školu kao i postavljanje nadstrešnice na autobusnoj čekaonici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...