Županija raspisala javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu, daje 300 tisuća kuna

Raspisan je javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije. To je samo jedna u nizu aktivnosti koje Zadarska županija tijekom cijele godine provodi s ciljem podizanja svijesti o našoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji čime se nastoji utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, porast turističkog prometa i opće potrošnje.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2022. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista na destinaciju te stvaraju dodatnu ponudu u turizmu, poglavito u pred i posezoni.

Cilj Zadarske županije je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i posezoni, ali i na turistički manje razvijenim područjima, kaže župan Božidar Longin.

„Bitno nam je očuvati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Jadranu koji smo zadržali i u vrijeme pandemije. Svakako da ćemo daljnjim ulaganjima u obogaćivanje turističkog sadržaja Zadarske županije istaknuti jedinstvene atribute naše destinacije te je na taj način učiniti prepoznatljivom i drugačijom od ostalih. Nadamo se da će se na javni poziv prijaviti veliki broj kvalitetnih projekata koji će biti nositelji naše turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u destinaciju“, poručio je župan dodajući da su trenutne najave za nadolazeću turističku sezonu vrlo ohrabrujuće.

Kroz ovu mjeru planira se potpora manifestacijama koje se provode s ciljem davanja dodatne ponude na području Županije, zatim događajima čija aktivnost doprinosi unapređenju turističke ponude i razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone i stvaranju prepoznatljivog imidža turizma Zadarske županije.

Na javni poziv mogu se prijaviti kulturna, zabavna, sportska te eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja, a korisnici potpore kao organizatori događanja mogu biti pravne i fizičke osobe i to trgovačka društva, obrti, javne ustanove te turističke zajednice gradova i općina na području Zadarske županije.

Potpore se odobravaju za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju događanja i to:

– najam opreme (audio i vizualna tehnika, pozornica i sl.),

– nabava radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja,

– najam prostora za održavanje događanja,

– najam prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezan uz organizaciju  događanja,

– troškove izvođača i vanjskih suradnika,

– usluge zaštitarske službe,

– druge opravdane troškove neposredne organizacije događanja, osim promotivnih.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 30 dana od dana objave javnog poziva, a detaljnije informacije, kao i prijavni obrasci dostupni su na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Ukupan raspoloživ iznos sredstava za dodjelu u okviru ovog javnog poziva je 300.000,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...