59-godišnjak iza rešetaka; U gusterni i pomoćnom objektu kuće uzgojio 1.506 stabljika marihuane

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 16. ožujka 2022. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama, kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari te kaznenog djela protiv imovine krađom.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak tijekom 2021. godine do početka 2022. godine, u jednom mjestu pored Benkovca, u namjeri da se uzgojem i prodajom droge nepripadno okoristi, postupio protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno u jednoj je podzemnoj prostoriji (gusterna) te u još jednom pomoćnom objektu koji se nalaze u sklopu obiteljske kuće zasadio i uzgojio 787 stabljika droge marihuane koje je nakon dovršenog uzgoja posjekao i sasušio te potom prodao za sada nepoznatoj osobi.
Osnovano se sumnja da je početkom ožujka 2022. godine, u namjeri preprodaje na ilegalnom narko tržištu, u pomoćnom objektu koji se nalazi u sklopu njegove obiteljske kuće zasadio ukupno 719 stabljika droge marihuane koje su pronašli policijski službenici prilikom pretrage.
Osnovano se sumnja i da je u obiteljskoj kući držao novčani iznos od 15.200,00 kuna za kojeg se osnovano sumnja da potječe od prodaje droge, kao i automatsku pušku sa pripadajućih sedam spremnika te vojnim streljivom za navedenu automatsku pušku.
Osnovano se sumnja da se neutvrđenog dana tijekom 2021. godine, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi, improviziranom premosnicom ilegalno spojio na glavni električni kabel koji služi za opskrbu kućanstva te se tako opskrbljivao električnom energijom za napajanje električnih uređaja koje je koristio u prostorijama za uzgoj marihuane”, stoji u optužnici.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...