Ćustić za Antenu nakon oslobađajuće presude: “Nemojte se čuditi ako ovih dana opet čujete za mene”

Dvojac iz Zadra koji je bio osumnjičen zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću oslobođen je na sudu.

Mladen Ćustić iz Briševa kazuje nam da je od novinara saznao za presudu.

Nije me iznenadilo, zašto? Na temelju čega bi oni mene bili zatvorili? Komentiranja, kritiziranja, izražavanja svog mišljenja o stanju u državi i drugu predsjedniku? Pa taj sam ne zna što radi i sve što sam napisao apsolutno stoji. To je jedna narcisoidna osoba koja ne vidi što se oko njega događa, samo gleda jer ga netko fali ili kudi. A ti koji ga fale mu jedu ispod nogu, oni su sluge. Oni koji ga kritiziraju su robovi. Ali postoji bitna razlika, sluga pristaješ biti, a ropstvo je prisila, priča.

Kaže da ga je svojedobno uvrijedilo priopćenje zadarskog HDZ-a u kojem su napisali da se nije pročitao niti jednu knjigu, a usuđuje se komentirati aktualnu političku situaciju.

Svakom iz zadarskog HDZ-a sada odmah mogu posuditi barem deset knjiga, pozivam ih neka dođu po njih. Barem sam ja u životu puno čitao, većinom povijesne knjige, ali i Agathu Christie i Hitchoka, zbog čega još bolje razumijem kako oni djeluju. Uglavnom, o presudi nisam razmišljao do danas. Da su me htjeli zatvoriti išao bih u zatvor bez ikakvog problema, a onda bi im napravio pakao. Plenković da samo četiri dana živi kao ja ili većina građana Hrvatske, umro bi od gladi, kaže Ćustić.

Neugodno iskustvo s politikom, policijom i medijskim napisima nije ga pokolebalo. Protiv nepravde će, kaže, uvijek progovarati.

Plenkovića nije briga što ja imam ženu koja ima skoro 70 godina i što zajedno imamo 80 godina staža i plaćamo 140 kuna dopunsko, da bi se on uokolo mogao vozati i izigravati frajera, a da ona ne može dobiti magnetsku rezonancu. Nemojte se čuditi ako ovih dana opet čujete za mene. Čovjek treba znati što je sloboda. Sloboda nije ono što zadarski HDZ-ovci, pogotovo ovi iz Poličnika. Za njih je to samo izjedanje paprčnjaka i pive, poručuje Ćustić.

U pokušaju da ga degradiraju, iz vrha su nekoliko puta predbacili Ćustiću da nije bio hrvatski branitelj.

Ružno su to isticali. Ja sam bio mobiliziran, ali nisam službeno uzimao status branitelja. Shvatio sam koliko ljudi to zlorabi i nije mi se sviđalo, a oni su me time pokušali degradirati, završava Ćustić koji nas pozdravlja zbog obaveza u vinogradu.

Imam posla, 41 godinu sam stvarao ovu državu, a vi mladi, pokušajte se neko izvući iz svega ovoga, zaključuje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...