Dolazi nam hladnije razdoblje, koja pahulja nošena vjetrom može stići i do mora

Što smo uživali u sunčanom i mirnom vremenu, uživali smo. Kreće na hladnije i vjetrovitije razdoblje i pravi dašak zime. Nalazimo se naime, između anticiklone sa sjevera i ciklone na jugu Sredozemlja pa će uz jak vjetar po visini iznad nas kružiti vlažan i hladan zrak.

SUBOTA

Ujutro i prijepodne prolazno naoblačenje u unutrašnjosti, vrlo rijetko s oborinom između kiše i snijega, dok će slabog snijega znatno izglednije biti u tmurnijem gorju. Promjenjivo i na moru, osobito na jugu s malo kiše ili pokojim pljuskom. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a duž obale se proširiti umjerena i jaka, pod Velebitom na udare olujna bura. Vrlo hladno.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj novi porast naoblake. Bit će većinom oblačno, ali uglavnom će ostajati suho, tek je mala mogućnost za susnježicu oko Korduna i Banovine. Temperatura malo niža, no na umjerenom, lokalno jakom sjevercu će se činiti osjetno hladnije.

Slično, većinom oblačno, bez oborina i na istoku zemlje. Uz sjeveroistočnjak temperatura slična ili malo niža, bit će oko 6 °C.

U Dalmaciji ostaje promjenjivo, ali uz znatno više oblaka na krajnjem jugu gdje će sporadično biti i malo kiše, ali uglavnom prema otvorenome moru, dok će u zaobalju, uz granicu s BiH biti lokalno susnježice i snijega. Bura umjerena i jaka, a temperatura tek malo niža, između 10 i 12 °C.

Na sjevernom Jadranu više sunca nego drugdje, no u Gorskom kotaru i Lici najviše oblaka, a bit će i slabog snijega. Posvuda zato hladno i vjetrovito s jakom, na udare olujnom burom.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Promjenjivo uz sporadično slabe oborine, na granici između kiše i snijega, dok se u gorju očekuje i novi snježni pokrivač, osobito u tmurniju nedjelju. Temperatura niža od uobičajene za doba godine, a dojmu neće pomoći ni povremeno jak vjetar.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu hladno i vjetrovito, u početku još i promjenjiva naoblaka, uglavnom uz samo malo kiše na južnim otocima i otvorenome moru. Zatim sunčanije, ali koja pahulja može zalepršati nošena vjetrom, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...