KLM ovoga ljeta direktno leti na 167 odredišta. Otvorene su nove rute prema Aziji, Africi i SAD-u

KLM je ovoga ljeta izravno leti na 167 odredišta. U razdoblju od 27. ožujka do 29. listopada KLM će letjeti na 96 europskih i 71 interkontinentalno odredište. Zbog povećanja potražnje otvorene su nove rute prema Aziji, Africi i SJEDINJENIM Američkim Državama čime se nudi izvrsna ponudu za poslovne i turističke putnike.

Povećanje kapaciteta u Europi

Potražnja za zračnim prijevozom raste kako su ograničenja Covid-19 ukinuta u Nizozemskoj i drugim zemljama EU-a. KLM je odgovorio proširenjem kapaciteta na europskim rutama za 10% u odnosu na prošlu godinu, gotovo na razini prije pandemije 2019.g. što  ukupno iznosi oko 16 milijuna mjesta. Portugalski gradovi Porto i Lisabon, s tri, odnosno četiri leta dnevno, samo su neka od odredišta u kojima se bilježi porast letova KLM-a.

Uspjeh novih odredišta: Beograda, Dubrovnika i Palma de Mallorce, koje su prošle godine uvrštene u mrežu ruta KLM-a, znači da će se ponovno naći u ljetnom rasporedu. KLM također očekuje povratak poslovnih putnika, zbog čega su frekvencije dodane britanskim, njemačkim i poljskim linijama.

Letovi za Kijev, Sankt Peterburg i Moskvu i dalje su obustavljeni, a KLM pomno prati razvoj događaja u regiji.

Interkontinentalni letovi: česti za Karibe i  još češći za SAD

KLM je povećao kapacitet i na svojoj interkontinentalnoj mreži ruta za 17% u odnosu na prošlu godinu, kao odgovor na trend rasta rezervacija. Ovog ljeta obavljat će dnevne letove za Arubu, Bonaire i Curaçao, povećavajući frekvenciju za Curaçao na dva puta dnevno tijekom sezone ljetnih praznika. Port of Spain, nova KLM-ova tropska destinacija u zimskom rasporedu, također je uključena u ljetni raspored, te putnicima nudi letove tri puta tjedno između Amsterdama i glavnog grada Trinidada i Tobaga.

Otkako su SAD ublažile ograničenja putovanja u studenom 2021., potražnja za letovima stalno raste. Kapacitet KLM-a za SAD ovog ljeta odgovara onom iz 2019. Nastavak letova za Salt Lake City i novi dodatak Austina mreži ruta znači da će KLM ovoga ljeta izravno letjeti na 12 odredišta u SAD-u, što je najveći broj ikada. Austin, glavni grad države Teksas, brzorastuće je tehnološko središte i dom velikom broju tehnoloških tvrtki. Ujedno je i rastući studentski grad s živahnim noćnim životom, Formulom 1 i glavnim godišnjim festivalom South by Southwest (SXSW). KLM obavlja tri leta tjedno za Austin.

Sve više zemalja u Aziji se ponovno otvara  posjetiteljima

Iako se ograničenja putovanja u vezi s Covid-19 razlikuju od zemlje do zemlje, potražnja tijekom ljeta raste za odredištima kao što su Filipini, Tajland, Singapur i Bali. Indija je također naznačila da će ublažiti ograničenja putovanja. KLM će odgovoriti povećanjem frekvencija u Delhi i Mumbai. Azija je i dalje veliko i važno cargo  tržište, što omogućuje da nastavak letova nižih frekvencija za sva odredišta prije pandemije.

Ograničenja putovanja i dalje vrijede u Kini, što znači da se još ne mogu nastaviti uobičajene mrežne usluge u Kini. Zbog sankcija EU protiv Rusije, KLM ne djeluje u ruskom zračnom prostoru. Vrijeme letova za i iz Južne Koreje, Japana i Kine je stoga u prosjeku dva sata dulje nego inače. Letovi za Japan i Kinu trenutno se zaustavljaju u Seulu.

Kapacitet na većini ruta prema Južnoj Americi vraćen je na gotovo podjednaku razinu kao prije pandemije. Trenutno su u optjecaju dnevni letovi za Sao Paulo, Panama City i Limu, s minimalno šest letova tjedno za Quito/Guayaquil, Bogotu/Cartagenu, Rio de Janeiro i Buenos Aires/Santiago de Chile.

Putnici koji ovog ljeta žele letjeti u Afriku sada mogu birati  među deset odredišta. Kapacitet je proširen na mnogim rutama u odnosu na prošlo ljeto, kako bi se zadovoljila sve veća potražnja. Zanzibar, koji je prošle godine dodan KLM mreži ruta, ponovno je uključen u ljetni raspored. KLM također pruža usluge za Johannesburg, Cape Town, Accra, Lagos, Kigali, Entebbe, Nairobi, Kilimanjaro i Dar es Salaam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...