Obilna kiša i olujno jugo poremetili promet, u gorju stiže i snijeg!

Sredozemna ciklona utječe na vrijeme u Hrvatskoj. U cijeloj zemlji je tmurno i kišovito, lokalno obilnije, osobito na područjima uz Jadran. Zbog povremeno jakih pljuskova, promet je usporen, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba, i vozače pozivaju na oprez. Osim u cestovnom, problema ima i u pomorskom prometu, zbog olujnog juga. U prekidu su brojne katamaranske i trajektne linije, osobito na dubrovačkom i splitskom području.

Vjetrovito će biti i u nastavku dana, osobito na području Dalmacije. Uz olujno jugo i oštro i niski tlak zraka, neke rive bi se mogle naći i pod morem. Na moru su lokalno moguće i nevere, pri čemu ne možemo isključiti niti pojavu pijavica.

Sutra će vjetar promijeniti smjer s južnog na sjeverni, što će rezultirati prodorom hladnijeg zraka. U gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, i to najizglednije tijekom noći na subotu i u subotu. Na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, u Podvelebitskom primorju olujna bura. Temperature će pasti pa će u petak na kopnu biti oko 11, na Jadranu oko 13.

Za vikend još hladnije uz postupni prestanak oborine i razvedravanje, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...