Objavljen javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga – Pag na meniju

Srednja škola Bartula Kašića Pag, u suradnji s partnerima, Turističkim zajednicama Pag, Novalja, Povljana i Kolan te Udruženjem obrtnika Pag i Novalja, objavljuje javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga – Pag na meniju.

Ovim pozivom namjerava se utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, (male i obiteljske) hotele, razne kušaonice i sl., na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi.

Posebni standard može se utvrditi za sljedeće vrste ugostiteljskih objekata: restoran, gostionicu, kavanu, bistro, konobu, buffet, slastičarnicu, hotel baština (heritage), hotel te vinariju, kušaonicu vina (uz uvjet nasada i uzgoja na otoku Pagu), kušaonicu sira (uz uvjet uzgoja paške ovce), kušaonicu maslinovog ulja (uz uvjet nasada i uzgoja na otoku Pagu) i kušaonicu meda i proizvoda od meda – (uz uvjet uzgoja pčela na otoku Pagu).

Više informacija o ovom pozivu možete pronaći na ovoj poveznici.

 
kuhinjapagpag na menijupoziv