Prijavile ravnatelja koji tri godine nije uplatio novac djetetu oboljelom od tumora, dobile su otkaz

Tri godine ravnatelj nije predao novac obitelji za koju se skupljala pomoć. Nakon što su prijavile to i brojne druge nepravilnosti – dvije djelatnice srednje škole dobile otkaz.

Jedna je kao pedagoginja u srednjoj školi u Biogradu radila 4 godine, druga kao profesorica stranih jezika dulje od 20. Sve do lani, kad su obje dobile otkaz. Dogodilo se to nakon što su prijavile školu zbog brojnih nepravilnosti koje su inspekcijski nadzori i potvrdili.

Ravnatelja su prijavile među ostalim i zbog prikupljanja humanitarne pomoći koja nikad nije završila kod obitelji kojoj je bila namijenjena.

“U školi smo imali humanitarnu akciju u kojoj se prikupljao novac za dijete oboljelo od tumora na mozgu. I nakon tri godine taj novac ravnatelj nije odnio na adresu. Prijavili smo nepravilnosti policiji te ravnatelj dan prije njihova dolaska naređuje računovodstvu da taj novac uplati bilo kome za humanitarnu pomoć, samo da ga se riješi. Dalo bi se naslutiti da su informacije procurile upravo iz policije”, kazala je Anđela Vulin.

U međuvremenu je odbačena prijava protiv ravnatelja. RTL je kontaktirao Državno županijsko odvjetništvo u Zadru, ali kratko su im ogovorili da ne komentiraju slučajeve.

“Ravnatelj se pravdao da je bolesni dječak već otišao na operaciju pa da on nije znao gdje bi s tim novcem”, dodaje Vulin.

Zrinka Šare kaže kako su odnosi u kolektivu zbog angažmana kolegice i nje postali nepodnošljivi.

“Na sreću došla je on line nastava, pa sam nekako mogla opstati. No postajalo je sve napetije”, kazala je.

I Željko Stipić iz Sindikata Preporod kratko je komentirao slučaj:

“Od ravnatelja sam dobio jedno pismo protiv kolegica u kojima je koristio ružne kvalifikacije, izvan korektnosti, što nije uobičajeno. Mnogi me uvjeravaju da će otkazi pasti na sudu, ali tu dolazimo do ružne istina, a to je da je ovo Hrvatska i da sporovi traju predugo. Pitam se što se u međuvremenu biti s kolegicama”, dodao je.

Pročelnik za školstvo Zadarske županije kratko je poručio kako je sudski postupak u tijeku, pa da ne može komentirati slučaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...