Slobodna Dalmacija promicala rusku propagandu! Iz Slobodne tvrde “hakirani smo”

Tijekom današnjeg popodneva hakiran je portal Slobodne Dalmacije tako da je nekoliko starijih članaka zamijenjeno tekstovima kojima se promiče ruska propaganda u ratu s Ukrajinom, a kako se neslužbeno doznaje, slučaj istražuje policija.

Kako je objavljeno na stranicama Slobodne Dalmacije, u popodnevnim satima je izvršen hakerski napad tijekom kojega je, kako se navodi, nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u sustav te dnevne novine.

Hakerski napad je obavljen tako što su u nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamjenjeni članci kojima se promiče ruska propaganda u ratu s Ukrajinom.

Riječ je o desetak tekstova koji su na portalu objavljeni pod imenima naših autora. Naše službe su na vrijeme uočile upad u sustav i rade na otklanjanju problema. Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji, objavili su na stranicama Slobodne.

Glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo nije željela komentirati slučaj tek je za Hinu kratko rekla kako je istraga u tijeku, da rade na tome, i da su članci izbrisani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...