U Benkovcu održana javna kampanja “SuDjeluj” – poticanje socijalne inkluzije kroz sport

Dana 24. ožujka 2022. u Benkovcu je održana 6.  Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport.  Kampanja je jedna u nizu aktivnosti  projekta „Sudjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport“.

Na kampanji je sudjelovalo preko 180 djece koje se družilo kroz različite  sportske aktivnosti. Projektni tim je pripremio različite sportske izazove i zadatke za pojedinačno i ekipno sudjelovanje različitih dobnih skupina kako bi promovirali i razvijali socijalnu uključenost koristeći sport kao alat uključujući: vojnički poligon, potezanje konopa, trčanje s loptama.

U sklopu kampanje pripremljen je i prigodan obrok za povratak izgubljene energije. Kroz kampanju organizatori su dijelili i multimedijalne priručnike za vježbanje kako bi promovirali sportski način života.

Multimedijalni vodič osim u tiskanom obliku dostupan je i u video formatu na www. sudjeluj.com.

Projekt SuDjeluj započeo je u travnju  2020. godine a završava u travnju 2022. Kroz projekt je do sada uspješno provedeno šest  kampanja-manifestacija  socijalne inkluzije kroz sport, informirana je javnost  putem medija, tiskani su promo materijali te dvije kampanje promicanja sporta kao sredstva za socijalnu inkluziju.

U sklopu projektnih aktivnosti provedeno preko 120  radionica s ciljnim skupinama koje uključuju starije od 54 godine, mlađe od 25 godina, osobe u dobi od 25 do 29 godina uključujući i 29. godinu, te mlađe od 25 godina s poteškoćama u razvoju uz održana dva info dana za ciljnu skupinu mlađe od 25 te starije od 54+.

Održana je i završna konferencija projekta  na kojoj je projektni voditelj Matej Mikulić predstavio  ostvarene projektne pokazatelje koji su u potpunosti ispunjeni i premašeni.

Na projektu je sudjelovalo preko 160 sudionika iz ruralnog područja koji uključuju preko 90 mlađih od 25 godina, preko 50 starijih od 54 godine, 10 osoba u dobi od 25 do 29 godina, te 10 osoba s poteškoćama u razvoju.

Projekt SuDjeluj u centru Grada Benkovca opremio je vanjsko vježbalište dostupno svima te   nabavio  i sportsku opremu za vježbanje kao i sportsku oprema za polaznike radionica.

Projektni konzorcij čine  nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent“ iz Benkovca i partneri projekta AGRRA  Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije i Hrvački klub Zadar.  Projektni tim  čine: Vladimir Menčik (koordinator za strateško komuniciranje), Nives Lebo i Kristina Dević  (koordinatorice za rad s ciljnim skupinama), Senad Salihović (osoba za rad s mladima), Matej Mikulić (voditelj projekta).

Projekt SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport UP.02.1.2.01.0061 financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.900,00 HRK, 100% financirano sredstvima EU.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...