U Biogradskom dječijem vrtiću održana edukacija sa lutkama i srcem

Da usvajanje znanja može biti na različito, zanimljivo i veselo, najbolje pokazuju i lutkarske priče s kojima se mališani biogradskog dječjeg vrtića često susreću. Tako je to i u priči kojoj smo imali prilike nazočiti, a riječ je o ekološko- lutkarskoj predstavi pod nazivom „More je živo“.

Naime, biogradski dječji vrtić nakon duže pauze nastavlja suradnju s Udrugom za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja „Argonauta“ iz Murtera. Cilj ove suradnje je poticati ekološku osviještenost kod djece od najranijeg djetinjstva, kažu u vrtiću. Tako je u sklopu te suradnje u područnom gradskom vrtiću u Paškoj ulici upriličena edukativna, ekološka predstava iz programa rada spomenute udruge a pod nazivom „More je živo“.

Kroz predstavu je na zanimljiv način djeci približena tema zaštite prirode i važnost očuvanja morske bioraznolikosti. Simpatični glumci i njihove lutke bili su doista vrsni interpreti priče o moru i ribici koja želi biti lijepa, okićena koraljima. Uz uvodnu pjesmu „Oj more duboko…“ dvije Sanje, jedna Suzana, jedna Nela i esc volonter Marko Mazzot, dali su sve od sebe, te ispričali priču o ribici koja na svom putu do koralja susreće brojne morske stanovnike te kroz te susrete spoznaje da su svi morski stanovnici živa bića, pa tako i koralji, te ih kao i sve živo valja štititi, a ne uništavati.

Ovu predstavu u vrtiću pratile su dvije skupine predškolaca „Papigice“ i „Zečići“ te njihove odgojiteljice Angela Šarić Lončar, Antonija Kolačko, Nada Smaić i Ika Bobanović. Drago nam je zbog ove suradnje jer je predstave doista prilagođene djeci mlađeg uzrasta i oni ju s puno pažnje prate od početka do kraja. Kako udruga „Argonauta“ trenutno provodi projekt „Kornati-važno je znati 6“ koji ima za cilj jačanje svijesti o vrijednosti Kornatskog otočja, kroz tri različite komponente, a jedna od njih je upravo izvođenje edukativno-ekološke predstave „More je živo“, koja je namijenjena upravo djeci predškolskog uzrasta i prvih razreda osnovne škole, želimo na interesantan i zanimljiv način približiti temu zaštite prirode i važnosti bioraznolikosti, kažu u udruzi za portal Grada Biograda n/M.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...