Zadar Open: Ajduković u četvrtfinalu, Prižmiću malo nedostajalo

Hrvatski tenisač Duje Ajduković bit će domaći predstavnik u četvrtfinalu ATP Challegera Falkensteiner Punta Skala – Zadar Open nakon što je u dvoboju 2. kola svladao Talijana Lorenza Giustina sa 6-4, 7-6 (1), a u drugom hrvatsko-talijanskom obračunu je šesti nositelj Flavio Cobolli sa 2-6, 7-5, 6-2 svladao 16-godišnjeg Dinu Prižmića.

Duje Ajduković (ATP – 255.) se u svoje 11. četvrtfinale na ATP Challengerima, a drugo u ovoj godini plasirao nakon jednog sata i 51 minute borbe sa 30-godišnjim Talijanom, kojem je 21-godišnji Splićanin u prvom setu triput oduzeo servis, u drugom s dva ‘breaka’ došao do vodstva 5-2, da bi pobjedu osigurao tek u ‘tie-breaku’ prepustivši suparniku samo jedan poen.

Ajduković će se za prolaz u svoje peto polufinale na razini Challengera boriti protiv španjolskog vršnjaka Carlosa Sancheza Jovera (ATP – 515.), a taj će dvoboj biti odigran u petak.

Talijanski 19-godišnjak Flavio Cobolli (ATP – 165.), koji je u prvom kolu preokretom došao do pobjede u tri seta nad hrvatskim Davis Cup reprezentativcem Ninom Serdarušićem, ponovio je to i u dvoboju sa 16-godišnjim Dinom Prižmićem (ATP – 1431.). Mladi hrvatski junior je u svom debiju na ATP Challengerima bio dva poena udaljen od plasmana u četvrtfinale.

Nakon što je sa 6-2 osvojio prvu dionicu, Prižmić je u desetom gemu drugog seta imao 15-30 i još četiri puta bio na izjednačenju, ali do meč-lopte nije stigao. Cobolli je u sljedećem gemu oduzeo servis Prižmiću i do kraja meča izgubio još samo dva gema.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...