SDP-ovci pokrenuli peticiju, zahtijevaju od Vlade da donese odluku o darovanju Doma županije Gradu Zadru

Predsjednik gradskog odbora SDP-a Daniel Radeta, u ime kluba SDP-a je Gradskom vijeću predao na glasovanje Prijedlog zaključka kojim se Vladi RH predlaže darovanje nekretnine zgrade Doma županije Gradu Zadru, a predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić sada poziva sve političke aktere da stanu u obranu interesa Grada Zadra.

– Ovu inicijativu ćemo nakon prikupljenih potpisa poslati Vladi Republike Hrvatske u svrhu razmatranja odluke o darovanju zgrade županije. Odgovornost svih nas u politici je da štitimo interese građana, a poglavito onih koji vrše izvršnu vlast. Zadarska javnost je složna da zgrada županije treba biti u kulturnoj funkciji našeg grada.
Vrijeme je da pokažemo tko u politici djeluje u interesu grada i građana, kaže Zubčić.

-Kao politički predstavnici naših sugrađana osjećamo dužnost i obvezu reagirati na najavu o darovanju Doma županije Zadarskoj nadbiskupiji jer nam je svima cilj zastupati interese građanki i građana Zadra i Zadarske županije. Interes našeg grada nam je uvijek bio i bit će naš zajednički nazivnik koji zastupamo unatoč političkim razlikama. Ujedinjeni u stavu kako Dom županije treba biti otvoren građanima u svojoj javnoj, po mogućnosti kulturnoj funkciji, zahtijevamo od Vlade RH da donese odluku o darovanju nekretnine Gradu Zadru. Time bi omogućili da Grad Zadar upravlja nekretninom u samom srcu gradu i sukladno tome joj odredi javnu namjenu, poručio je predsjednik županijskog SDP-a.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...