Dukić: “Nismo digli ruke od kluba sa Stanova. Prema KK Zadru iscrpio sam sve instrumente!”

Nogometaši HNK Zadar su pravi sportski hit, pravo osvježenje u našem Gradu, dok košarkaš Zadra igraju toplo – hladno, iz godine u godinu bore se isključivo za ostanak u regionalnoj ABA ligi, a u Prvenstvu Hrvatske bore se za startnu jedinicu, koja im izmiče, prije playoffa, o ta dva kluba osvrt nam je dao zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

HNK Zadar igra jako dobro, očekujem da će klub ući u Treću jedinstvenu hrvatsku ligu, momčad sa Stanova za Treću ligu treba ispunjavati i određene uvjete, vjerujem kako će Grad Zadar na bilo koji način pomoći HNK Zadru, kako bi prebrodio dio koji je financijske prirode te da se stabilizira. U klubu je vidljiv odličan rad predsjednice Ive Bokanović, koliko čujem, i mlađi uzrasti se bore za plasman u viši rang natjecanja, a igrači redovno dobivaju plaće. Napomenuo bih, kako se HNK Zadar mora okrenuti prema traženju nekog investitora, naravno da će Grad Zadar uvijek biti od pomoći HNK Zadar što se financija tiče, Grad Zadar nikada nije digao ruke od kluba! Također, kao što znate, prošle godine smo digli pozajmicu za klub, a na Gradskom vijeću ćemo raspraviti u kojem pravcu će ići ta pozajmica, da li će to ići kao sponzorstvo ili kao dionice u budućem preoblikovanju. Klub treba imati financiranje od strane Grada, vijećnici su većinom bili za to da se HNK Zadar financira iz same sportske zajednice, tako ćemo i u budućnosti financirati klub. Nama su djeca i mladost, koja treniraju u HNK Zadar jako bitni, koliko primjećujem, klub je trenutno stabilno, kaže nam gradonačelnik.

KK Zadar ima velikih problema s isplatom plaća igračima?

Sve svoje instrumente kao gradonačelnik sam iscrpio, očekujem od novog Nadzornog odbora da se uhvate posla i da rade za dobrobit KK Zadar. Ako NO bude trebao pomoć, normalno je da će se obratiti Gradskom vijeću, te ćemo mi reagirati onako kako oni budu glasali. Na NO je da kaže, kakav KK Zadar očekuju u budućnosti. Istaknut ću, kako KK Zadar ne smije propasti!, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...