Košarkaši Gimnazije Vladimira Nazora zlatni na Državnom prvenstvu srednjih škola; U nizu su padali Dubrovčani, Križevčani, Zagrepčani, Vinkovčani i Drnišani

Na Državnom prvenstvu srednjih škola koje se u istarskom Poreču održalo tijekom minulog tjedna, košarkaši zadarske Gimnazije Vladimira Nazora osvojili su zlatnu medalju.

Ekipa Ante Kneževića i Jadranke Duvančić svladala je Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik (76:42) i Gimnaziju Križevci (65:35). U četvrtfinalu su bili bolji od XIII. gimnazije iz Zagreba (39:36), a u polufinalu od Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca (52:49).

U finalu su naši dečki nadigrali SŠ Ivana Meštrovića iz Drniša (60:44).

Ekipu su činili: Ante Beljan, Krševan Klarica, Ivan Njegovan, Vid Jovančević, Niko Šare, Domagoj Batur, Michael Ružić, Niko Ružić, Toni Torbarina, Roko Zdrilić, Andro Mirčeta, Nikola Kontić.

Evo što je nakon utakmice kazao Ante Beljan, koji je ujedno osvojio i nagradu za Fair play:

Utakmica je bila odlična, napeta. Suparnički igrač ozlijedio je zglob, a ja sam mu pomogao. To bi napravio i inače, kazao je Beljan.

Učenici su po povratku u Zadar prvo mjesto i prigodno proslavili na hodnicima škole.

Prvi je ovo put da smo prvaci u košarci, iako smo do sada medalje osvajali s djevojkama. Čestitke svim učenicima koji su pokazali kako je Zadar grad košarke, komentirala je kratko Jadranka Duvančić, profesorica koja je vodila zadarske gimnazijalce.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...