Na Višnjiku odrađen najveći grupni trening nakon popuštanja mjera; Brojne poznate face pozdravile vježbače Aktivne Hrvatske

Stotinu građana Zadra u jednoj od najljepših sportskih dvorana Krešimira Ćosića vježbalo je u najvećem grupnom treningu nakon popuštanja epidemioloških mjera. Brojni vježbači pod vodstvom tima Drage Pezića, Renate Sopek, Ana-Marije Galeković i Karle Kaurić s Kineziološkog fakulteta te djevojčica Anja odradili su jednosatni trening kojem je cilj aktivacija cijelog tijela, ali i poticanje na podizanje svijesti o važnosti redovne tjelesne aktivnosti.

Divno je bilo vidjeti izvrsnu energiju Zadrana. Ljudi su željni druženja i zajedničkih treninga. Posljedice pandemije ostavile su traga na svima nama, a tjelesna aktivnost najbolji je put na povratak u normal, izjavio je Drago Pezić i dodao kako preporučamo svima da odvoje barem pola sata dnevno za neki oblik aktivnosti. Izaberite ono što vam najviše odgovara, ne zaboravite da je tijelo stvoreno za kretanje.

Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP. Trening u Zadru održao se u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra te Športskim centrom Višnjik. Direktor TZ Zadra Mario Paleka, i sam kineziolog, otvorio je prvi veliki trening desete sezone Aktivne Hrvatske.

Fakultet je prepoznao ovaj projekt i s ponosom smo suradnici na ovom projektu. Trebamo svaki dan tražiti načine kako aktivirati ljude. Zanimanje za naše studijske programe je i dalje veliko, jedino su stručni kadrovi garancija da će proces tjelesnog vježbanja i sporta ići u pravom smjeru, izjavio je Ljubomir Antekolović, pomoćnik dekana Kineziološkog fakulteta iz Zagreba za kvalitetu.

Brojni su se Zadrani odazvali pozivu Aktivne Hrvatske na prvi trening desete sezone. Tako su na treningu bili i košarkaši KK Zadar Pavle Marčinković i Tomislav Mihael Buljan te sportski direktor Zvonimir Ridla, Ana Ćosić Pajurin – kćer legende Krešimira čije ime nosi dvorana, mladi iz ABC škole košarke Zadar, , sportski direktor Hrvatskoj odbojkaškog saveza Frane Žanić, legendarna zadarska glazbenica Marina Tomašević, profesorica Vanda Babić i brojni drugi.

Do sada je u Hrvatskoj aktivirano više od 40 tisuća građana, no statistike govore kako smo i dalje nedovoljno aktivni. Ovaj projekt ima za cilj poticati na promjene, na podizanje svijesti o važnosti redovne tjelesne aktivnosti.

Partneri projekta daruju vježbače, PIK Vrbovec svim je vježbačima darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, Rajska rajčice, Nutribullet je za vježbače pripremio zdravi napitak prema recepturi nutricionistice Karmen Matković, stručne suradnice projekta Aktivna Hrvatska. Podravka daruje EVA riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje, a Ewopharma PERSKINDOL proizvode uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna

Aktivna Hrvatska nastavlja se u Umagu 14. svibnja, Vodicama 28. svibnja, te dalje u Splitu, na Biokovu, Petrčanima, Daruvaru, Osijeku i Zagrebu. Za treninge se možete prijaviti na ovoj web stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...