Odlične vijesti za korisnike Googleovih karata: Najavljene nove opcije koje će olakšati navigaciju i planiranje putovanja

Googleove karte postale su standard za navigaciju te je teško zamisliti putovanje u neka nova mjesta bez digitalnih karata i uputstava koja olakšavaju put i snalaženje na cestama. Ova kompanija konstantno nadograđuje svoje karte te uvodi nove opcije, a ovaj su tjedan najavili novitete koji će dodatno poboljšati njihovo korištenje i pomoći korisnicima u planiranju putovanja.

Svi noviteti neće odmah biti dostupni na našem tržištu, no uvjereni smo da će ih Google u nekoj budućnosti omogućiti i za cestovne karte u Lijepoj Našoj. Najvažniji takav novitet jest prikaz cijena cestarina zahvaljujući kojem će korisnici unaprijed moći izračunati koliko će ih putovanja stajati ako se odluče voziti bržim cestama. Ova opcija za početak je najavljena za tržišta SAD-a, Indije, Japana i Indonezije, a prilikom izračuna cijena vodit će se računa o metodama plaćanja i danima u tjednu.

Ako smatraju da su cijene cestarina preskupe, korisnici će u Googleovim kartama moći odabrati opciju planiranja puta putem prometnica na kojima se ne naplaćuju cestarine. Ova opcija na spomenuta tržišta stiže tijekom travnja.

Drugi novitet odnosi se na prikazivanje znakova “stop” i semafora na cestama. Te će oznake biti vidljive korisnicima Appleovih pametnih telefona i Androida, kao i korisnicima Android Auta i CarPlaya, a zahvaljujući njima Google će moći još točnije izračunati trajanje putovanja. Tu opciju na kartama možemo očekivati tijekom sljedećih tjedana.

Pored navedenog, Google će poboljšati i prikaz zgrada na kartama kako bi “lokacije bile prepoznatljivije”, dok će u nekim gradovima (nije objavljeno kojima) na kartama točnije označiti oblik cesta.

Google je pripremio i novitete za korisnike Appleova sata koji će u budućnosti moći aktivirati navigaciju direktno s ekrana sata, bez potrebe da se prvo aktivira na telefonu. U planu su i bolji widgeti za početni ekran iPhonea, dok tijekom ljeta možemo očekivati bolju integraciju karata sa Spotlightom, Sirijem i opcijom Shortcuts, piže Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...