Ovog vikenda u Bibinjama prepun je događanja; Radionica portugalskog jezika, fotografije, filmska večer i kvalifikacije skupine G odbojkaša do 20 godina za odlazak na Europsko prvenstvo

Već jučer u 17 sati s radom je krenula foto radionica. Nakon 175 fotoradionica po cijeloj Hrvatskoj ekipa iz Foto Hrvatska gostuje u Bibinjama, radionice održavaju Sanja Grgić Ćurić  i Nikola Ćurić.

Okupljanje je bilo u Društvenom centru Bibinje, na adresi Trg Tome Bulića 2. Nakon, foto radionice u 18 sati na istoj adresi, krenula je radionica portugalskog jezika.

Radionice su držali volonteri Erasmus projekta iz Portugala, pa su polaznici osim portugalskog jačali i vještine engleskog jezika. Bila je to odlična prilika da studenti iz prve ruke dobiju sve informacije o Erasmusu.

Ovu subotu od 20 sati u Društvenom centru Bibinje održava se filmska večer, na rasporedu ovog vikenda našao se novi blockbuster poznatog redatelja Michaela Baya ˝Ambulance˝, kod nas preveden kao ˝Hitna pomoć˝. Ulaz na sva događanja je potpuno besplatan.

Paralelno, u sportskoj dvorani Bibinje održava se kvalifikacijski turnir skupine G odbojkaša do 20 godina za odlazak na Europsko prvenstvo.

Jučer su igrali protiv vršnjaka iz Mađarske, a danas će u istom terminu zaigrati protiv Švedske. Posljednji dan turnira, u nedjelju, također u 17.30, igraju protiv Belgije.

Zahvaljujem se načelniku općine Bibinje, gospodinu Sekuli, što su nam postali značajan partner, ne samo po pitanju završnica prvenstva Hrvatske nego i u posljednje dvije godine u kvalifikacijama za EP. Ovdje smo lani održali prvi kvalifikacijski turnir za kadetkinje, a ove godine imamo na rasporedu dvostruki program juniorki i juniora, također kvalifikacije za EP. Nadam se da ćemo ih kao i lani uspješno okončati i da ćemo suradnju s općinom Bibinje nastaviti i u budućnosti na jednako uspješan način, kazao je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić, uoči početka kvalifikacijskog turnira za U20 odbojkaše, ali i U19 odbojkašice.

Sve je spremno za ovaj veliki sportski događaj u Bibinju. Izrazio bih veliko zadovoljstvo i istaknuo da smo počašćeni time što je suradnja s Hrvatskim odbojkaškim savezom izvrsna i uspješna. Bibinje su postala baza za pripreme, te mjesto brojnih natjecanja hrvatskih odbojkašica i odbojkaša. Bit ćemo dobri domaćini, a Hrvatskoj i ostalima želimo puno uspjeha, dodao je načelnik općine Bibinje, Šime Sekula, u ime domaćina.

Kod juniorki, skupina B U19 reprezentacija, igra se također u Bibinju, a uz naše odbojkašice tu su još i reprezentacije Norveške i Švedske. Naša je reprezentacija nakon slobodnog prvog dana, u subotu igra protiv Norveške u 20.00 sati, a u nedjelju 10. travnja, u isto vrijeme protiv vršnjakinja iz Švedske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...