Pijani 62-godišnjak u Tuđmanovoj prošao kroz crveno na semaforiziranom raskrižju

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 366 vozila i vozača, a poduzeli su 157 represivnih mjera.

Alkotestiran je 171 vozač, od kojih je 19 bilo pod utjecajem alkohola.

U nedjelju, 03. travnja 2022. godine oko 18.30 sati na cesti D-8, na području Biograda, 49-godišnji vozač motocikla Suzuki zadarskih registarskih oznaka je izazvao prometnu nesreću uslijed nepropisnog pretjecanja.

U prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobio je motociklist kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 1,77g/kg.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, vozač motocikla je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 03. travnja oko 01.05 sati u Zadru u Ulici dr. Franje Tuđmana prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 62-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.05 g/kg te je prethodno na semaforiziranom križanju prošao za vrijeme trajanja crvenog svjetla.

Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...