Plenković predstavio nove ministre: “Riječ je o novoj generaciji, idemo u političko pomlađivanje Vlade”

Premijer Andrej Plenković rekao je nakon jučerašnjeg koalicijskog sastanka da se zahvalio Borisu Miloševiću, Tomislavu Ćoriću i Josipu Aladroviću na njihovim doprinosima u radu Vlade.

Ustvrdio je da Ćoriću slijede novi izazovi na mjestu viceguvernera HNB-a, a Aladrović i Milošević odlaze kako pod teretom optužbi ne bi opterećivali imidž Vlade. Ukoliko im se ne dokaže krivnja, vrata Vlade su im otvorena i možda će se moći vratiti.

Potvrdio je kako će novi ministri biti Davor Filipović i Marin Piletić, a Anja Šimpraga potpredsjednica Vlade.

Svo troje je već 20 dana znalo da će dobiti nove pozicije ali su za objavu čekali da prođu blagdani i da završi proces pregovora sa sindikatima koje je vodio Josip Aladrović, rekao je premijer na konferenciji za novinare u Banskim dvorima gdje je koalicijskim partnerima predstavio nove ljude.

Riječ je o novoj generaciji, oni su jako mladi i mislim da je šestoro članova Vlade rođeno u 1980. godinama što govori da idu u trend političkog pomlađivanja Vlade, dodao je.

Novi dužnosnici bit će operativni nakon što prođu saborske odbore, izglasavanja u Saboru i primopredaje u petak popodne.

Za Tomislava Ćorića je rekao da slijede neki novi poslovni izazovi, što je njihov dogovor koji traje sedam, osam mjeseci i HDZ će ga podržati za viceguvernera HNB-a.

Što se tiče Miloševića i Aladrovića, koji su opterećeni slučajevima DORH-a, još su na dan kad je bio slučaj s bivšim ministrom Darkom Horvatom dogovorili da su njihovi mandati na raspolaganju i da će prema dogovoru procijeniti trenutak kad će napustiti Vladu, kako bi njima bilo lakše i kako je ne bi opterećivali.

No, premijer poručio je da su im, ako im se ne dokaže krivnja ili pokažu u procesu svoju nevinost, vrata ove Vlade otvorena te vjeruje da će oni možda u budućnosti opet davati doprinos Vladi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...