Poznati detalji iz Gaženice: Slovenac je pucao na policajce, tereti ga se za pokušaj ubojstva

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim državljaninom Republike Slovenije kojeg se sumnjiči za kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, kazneno djelo Teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskog službenika, kao i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi na štetu policijske službenice.

Naime, sumnjiči ga se da je u vremenu od 28. travnja od 22.45 sati do 29. travnja u 06.30 sati u Luci Gaženica u Zadru, na otvorenom prostoru iz vatrenog oružja ispalio više hitaca kojom prilikom je oštetio vanjski inventar trgovačkog društva, a u jednom trenutku oružje je uperio u pravcu policijske službenice Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar koja je vršila obilazak vanjskog dijela putničkog terminala, nakon čega je tijekom pregovora da se preda i odloži oružje u nekoliko navrata ispalio još hitaca u pravcu policijskih službenika od kojih je jedan hitac ispalio prema policijskom službeniku koji je tom prilikom lakše ozlijeđen.

Nakon što je osumnjičenik savladan pružena mu je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, te je doveden u službene prostorije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava, te je noćas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, javljaju iz iste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...