Punih četrnaest godina od tragične smrti Hrvoja Ćustića; Na Stanovima sutra posebna atmosfera! Utakmica, dolazak 200 polaznika škole nogometa i nastup Iće, Terzina, Dvorskog i Pekote

Nogometaši HNK Zadra sutra u 16.30 sati na igralištu u Stanovima u utakmici 25. kola 3. HNL-jug,  domaćini su devetoplasiranoj momčadi Hrvaca. Podsjetimo, Zadrani na ljestvici zauzimaju vrlo dobro treće mjesto s 39 osvojenih bodova, pet manje od vodećeg Jadrana Ploče, koji ima utakmicu manje.

Igrači Želimira Terkeša već četrnaest utakmica u nizu ne znaju za poraz, dodajmo, kako je u prvom dijelu prvenstva HNK Zadar poražen na gostovanju kod Hrvaca 2-0.

Sutrašnja utakmica bit će posebno emotivna, naime, susret s gostima iz Hrvaca, HNK Zadar će odigrati točno na 14. godišnjicu tragične smrti Hrvoja Ćustića, koji je nesretno izgubio život od posljedica udarca glavom u betonski zid ispod istočne tribine Stanova. Utakmicu će suditi prvoligaški arbitar 36-godišnji Dario Kulušić iz Šibenika.

U sjećanje na Hrvoja dvjesto djece iz klupske škole nogometa će prije početka utakmice na travnjaku oblikovati broj 24, što će se obilježiti fotografiranjem pomoću drona, a zadarski glazbenici Ivica Sikirić Ićo, Dario Terzin, Rudolf Dvorski i Davor Pekota će izvesti “Dvanaestog anđela”. Dolazak je potvrdila i delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem. Klub je pripremio i posebne majice, koje će se dijeliti uz prvih 200 kupljenih ulaznica.

Zadrov zadnji vezni, 35-godišnji Igor Banović, inače rodom iz Gornjeg Zemunika, smatra kako će s mislima na Hrvoja dobiti dodatnu snagu za novu pobjedu.

– Svi moji suigrači sutra će igrati za Hrvoja! Posebna je to utakmica za nas, u mislima nam je naš Hrvoje, to će nam sigurno biti jedan motiv više da nastavimo taj pozitivan niz, očekujem da će na tribinama Stanova biti i više gledatelja, da nam pomognu kako bi upisali novu prvenstvenu pobjedu.

Hrvace, kakav je njihov način igre?

– Izgubili smo od njih u gostima u prvom dijelu sezone, to je jedna čvrsta momčad, mogu slobodno reći kako bolje igraju na svom terenu. Igraju oštro, svaki njihov start im je na rubu žutog ili crvenog kartona, mišljenja sam kako će se Hrvace postaviti u jedan čvrsti blok, i pokušati nas iznenaditi kontrama. Moramo biti agresivni, jer jedino tako možemo odgovoriti njihovom načinu igre, uz to, želja nam je i uzvratiti im za poraz iz prvog dijela.

Zaostatak za Jadranom Ploče je svega pet bodova?

– Moglo je i biti manje da smo u posljednjoj utakmici dobili u gostima Vodice, ali uz tri boda koja sutra očekujemo, i ako nam se poklope još neke drugi rezultati, još i više ćemo se približiti prvoj poziciji.

Samo da ne bude kiše i kaljuže blata na Stanovima?

– Slažem se, ali ako i bude tako, bit će isti uvjeti i njima i nama, moramo se prilagoditi svim mogućim uvjetima na terenu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...