U Zagrebu jutros padao snijeg; evo kakvu subotu u Hrvatskoj najavljuju meteorolozi

U unutrašnjosti oblačno s kišom, a u gorju sa susnježicom i snijegom, na Jadranu promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima, osobito u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu. Zagreb se probudio u susnježici.

Vjetar slab do umjeren sjeverni, na Jadranu umjeren do jak južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva, prognozira DHMZ.

Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u prvom dijelu i sredinom dana. Mjestimice će biti susnježice, po vrhovima gorja na zapadu i snijega. Vjetar uglavnom slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperature zraka većinom od 4 do 8 °C, a navečer hladnije.

Središnja Hrvatska

Većinom oblačno, povremeno s kišom, ponegdje susnježicom i snijegom. Vjetar slab i umjeren sjeverni. Najviša dnevna temperatura između 4 i 7, a navečer oko 0 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo oblačno s povremenom kišom, susnježicom i snijegom. Ponajprije u višim predjelima Gorskog Kotara nastat će snježni pokrivač. Vjetar uglavnom slab. Temperatura između 0 i 5 °C.

Istra

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, na Učki i Ćićariji je povremeno moguć i slab snijeg. Puhat će slab do umjeren, ponegdje pojačan jugozapadni vjetar i jugo, navečer će okrenuti istočni vjetar i buru koja će u noći jačati. More će biti malo do umjereno valovito, ujutro ponegdje valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 5 do 10 °C, a najviša dnevna od 10 do 12 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenjivo oblačno s povremenom kišom češćom u prvom dijelu dana. Ponegdje može zagrmljeti. Vjetar uglavnom umjeren južni i jugozapadni, a navečer bura s kojom podno Velebita može pasti poneka pahulja snijega u noći na nedjelju. Najviša temperatura od 8 do 11 °C.

Dalmacija

Promjenjivo oblačno s povremenom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi poglavito na jugu prijepodne mogu biti obilniji. U unutrašnjosti je moguća susnježica, u predjelima iznad 700 metara i snijeg. Vjetar uglavnom umjeren jugozapadni i južni. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 13 °C.

Biometeorološka prognoza

Uz pretežno oblačno vrijeme i nestabilne atmosferske uvjete, biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će razmjerno nepovoljne. Osjetljiviji će meteoropati biti slabijeg raspoloženja i imati slabiju koncentraciju, a kronični bolesnici mogu pojačano osjećati zdravstvene tegobe. Zbog vjetra južnih smjerova nepovoljni utjecaj vremena bit će izraženiji na Jadranu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...