18-godišnjaku dosuđene tri godine; Skrivio nesreću u Kožinu u kojoj su život izgubila dva mladića

18-godišnji vozač koji je skrivio stravičnu prometnu nesreću u kojoj su u mjestu Kožino poginula dva mladića, osuđen je na Županijskom sudu u Zadru na tri godine maloljetničkog zatvora.

Sjetimo, 19. travnja u večernjim satima na cesti D-306 smrtno su stradali 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik.

Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad se 18-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka kretao kolnikom Ulice Put primorja (sporednom cestom) te dolaskom do raskrižja prošao pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje – stop“, ušao u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

Tom prilikom, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, s prednjim dijelom automobila udara u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač.

Nakon sudara osobno vozilo Fiat silazi s kolnika i bočnim djelom udara u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbija te vraća na kolnik gdje se zaustavlja okrenut na bočnom dijelu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...