60 godina Gradskog mosta; Organizirana vožnja barkom ispod njega, čeka nas zanimljiv program

Jubilarnih 60 godina Gradskog mosta Grad Zadar obilježit će idućih dana prigodnim događanjima u suradnji s Ronilačkim klubom KPA Zadar, Biciklističkim klubom Zadar, Triatlon klubom Zadar, ŠRD Zubatac, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna i Narodnim muzejom, a uz potporu zadarskih barkajola.

U četvrtak, 12. svibnja od 17 do 19 sati, ponudit će svojim sugrađanima jedinstvenu vožnju barkom ispod mosta, s ukrcajem na kamenim stubama, južno od mosta, sa strane Grada (Poluotoka).

Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u isto vrijeme će s bedema i Branimirove obale kreirati nove likovne ideje zadarskog mosta budućnosti, a članovi ŠRD Zubatac na mostu će održati natjecanje u ribolovu.

U dvorištu palače Cedulin u četvrtak će biti postavljena izložba fotografija mosta iz arhive Narodnog muzeja Zadar, novih podmorskih fotografija koju su za ovu prigodu izradili članovi Ronilačkog kluba KPA Zadar Marija Velimir, Toni Števanja i Šime Fatović te zadarskih fotografa Marina Gospića, Zvonka Kucelina, Bojana Bogdanića i Tomija Burčula.

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna predstavit će se učeničkim radovima koji su nastali u sklopu školskog projekta Visit me again… Love, Zadar. Izradili su ih učenici 4. a i 4. c razreda, smjer grafički dizajn. Voditeljica projekta je Mirna Oštarić Kerr.

Izložba je otvorena do 16. svibnja.

Svojim likovnim radovima most su ukrasili polaznici dječjeg vrtića Višnjik.

U subotu ujutro (14. svibnja 2022.) pokazni trening na mostu održat će i mladi zadarski atletičari u organizaciji Triatlon kluba Zadar, a članovi Biciklističkog kluba Zadar defileom će podsjetiti na pravilan prelazak mosta biciklima.

Ovaj jubilej prigoda je za napraviti đir preko mosta, a i ispod njega. Prigoda je i za napraviti pokoji selfie uz most, baciti tunju s njega… Mosta nikad dosta!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...