Aleksandar Trifunović: “Nekome je smetalo ulazak Doğuş grupe u KK Zadar”

Razgovarali smo s bivšim košarkašem Zadra Aleksandrom Trifunovićem (55), popularni Trifke za Zadar je nastupao od 1988. do 1991. godine. Napokon je Trifunović, koji je imao zdravstvenih problema, pronašao i novi trenerski angažman, postao je izbornik reprezentacije Azerbajdžana.

Trifke, sutra je Zadru biti ili ne biti, mora kod kuće dobiti Splita ako misli spasiti sezonu, tvoja očekivanja?

Sigurno da navijam za Zadar koji ne samo da mora biti u vrhu hrvatske košarke, već i u vrhu košarke u čitavoj regiji. Za mene je jednostavno neprihvatljivo da Zadar ima takve fenomenalne uvjete kao što je dvorana Krešimir Ćosić, te općenito to ozračje što se tiče košarke u samom gradu, a da ima takve skromne rezultate! Sreo sam u Beogradu na Final Fouru Eurolige i neke trenere iz Zadra, pričao sam s njima, sreo sam Vladimira Anzulovića i Ivana Perinčića, jednostavno nije mi jasno u čemu je problem i zašto je KK Zadar tu gdje je sad.

Problem su financije, to sigurno znaš?

Znam sve, ali mislim da je moguće pronaći pare, ali ljudi u klubu moraju znati što žele, kakav Zadar žele, konkretno kakav projekt bi htjeli. Mislim da novac nije baš tako teško pronaći, taj novac koji bi netko uložio u klub, tog gazdu bi onda trebalo i slušati! KK Zadar je puno prije morao povući neke druge poteze, nego poteze koje je povukao, nije trebalo biti previše ponosan, to je nekakvo moje mišljenje. Taj koji je bio u prošlosti voljan dati pare KK Zadru, a znam da su htjeli, te ljude su u klubu trebali poštivati i prihvatiti!

Konkretno na što ciljaš?

Pa znam da je turska Doğuş grupa htjela uložiti u KK Zadar. Tim Turcima se moralo dati mogućnost ulaska u klub, te da se preko njih financira KK Zadar!

Zašto po tebi Doğuş nije ušao u KK Zadar?

Mislim da je ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, da se probudio nečiji ponos, i vrata ulasku Turaka u klub su zbog tog nečijeg ponosa zatvorena. Bez razloga i bez osnove, jer još u komunizmu se pitalo nekoga tko troši državne novce, nekome je smetao ulazak Dogus grupe u klub.

Znači privatizacija bi bilo rješenje za spas KK Zadar?

Tako je, ali nekome to u Zadru ne odgovara, jer gazda je gazda, tu nekima koji svojataju klub nema mjesta! Privatizacija bi dovela red u KK Zadar, jer bar bi se znalo tko odgovara, a ovako…teško, nitko ne preuzima odgovornost!

Napokon si pronašao trenerski angažman?

Istina, vodit ću reprezentaciju Azerbajdžana, tamo sam u lipnju i u srpnju, vidjet ću hoću li i u konačnici ostati tu, i hoću li se napokon skroz vratiti na trenersku klupu ili ću i dalje blejati po kafićima. Želim se vratiti na pravi način, nakon što sam imao zdravstvenih problema.

Kad ćeš do Zadra?

Ovog ljeta u kolovozu dolazim, tu su moji prijatelji Đenkica, Boro Poštar, Topić i ostali..

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...