Antonio Jordano: “Kasne nam plaće, novce ćemo dobiti prije ili kasnije”

Košarkaši Zadra u petak 20. svibnja u 18 sati u maloj dvorani Gripe, igraju protiv Splita prvu utakmicu polufinala play- offa PH, u drugom polufinalu sastat će se Cibona-Gorica, podsjetimo, igra se na dvije pobjede. Uzvratna utakmica sa Splitom, odigrat će se u ponedjeljak 23. svibnja u dvorani Krešimir Ćosić, satnica utakmice odredit će se uskoro.

Bek šuter Zadra Antonio Jordano (23 god., 188 cm.) uvjeren je kako će svi skupa podići formu još više, te na kraju proći Split u polufinalu.

Antonio, kreću utakmice istine za klub, kako bi se popravio loš dojam ove sezone, protiv uvijek neugodnih Splićana?

Kreće teška serija sa Splitom, igrali smo već dosta puta ove sezone s njima, tako da tu nema nekih tajni. Dosta se po medijima pisalo kako smo pali u formi i kako smo zaredali s porazima, sad to više nema veze, igramo polufinale, a i parket dvorane Gripe nam odgovara, mislim kako to što Splićani imaju prednost domaćeg terena neće biti od neke velike važnosti. Pripremamo se dobro pred tu utakmicu i nadamo se kako ćemo proći u finale!

Prva utakmica u Gripama možda će biti i ključna?

Slažem se, taj prvi susret je uvijek nekako najbitniji, jer tko dobije tu prvu u laganoj je prednosti, lakše je onda ući i u drugu utakmicu.

Imao si dosta uspona i padova kroz sezonu?

Slažem se, imao sam dosta oscilacija, zbog korone i ozljeda. U posljednje vrijeme sam se čak u formi i digao, uostalom kao i cijela momčad. Ostalo je još jako malo do završetka sezone i najbitnije je da svatko od nas pruži svoj maksimum, kako bi najprije prošli Split i onda u finalu osvojili i naslov prvaka Hrvatske.

Gledatelja nema u dvorani Krešimir Ćosić, svega par stotina po utakmici?

Nije ih bilo i to zbog raznih stvari u samom klubu, ali i oko njega. Mojim suigračima i meni bilo bi jako drago, da nas u ovih preostalih dvadesetak dana koliko je ostalo do kraja sezone podrže u što većem broju, jer nam je uz njihovu podršku puno lakše igrati. Nadam se kako će doći u što većem broju u ponedjeljak u uzvratu u našoj dvorani, a možda dođu u petak i u Split, te da se na kraju svi skupa veselimo.

Ostaješ li ili ćeš napustiti KK Zadar nakon sezone?

Klub ima opciju, te je na njemu hoće li mi produžiti ugovor ili ne, nešto jesmo pričali, ali trenutno sam isključivo fokusiran na polufinale sa Splitom. Ali imam želju ostati u Zadru, mišljenja sam kako i klub želi da ostanem. Vidjet ćemo, pošto je stvarno turbulentna sezona u klubu sa svih strana, treba vidjeti kako će biti stanje u klubu nakon završetka sezone.

Plaće nisu redovite, kasne isplate za ožujak i travanj?

Tu je klub ispao korektan i rekli su nam kako će plaće kasniti, mi igrači tome nismo davali neki značaj, više se po medijima to oko plaća potezalo, pošto je Zadar poznat po tome kako se voli puno pisati o košarci. Pisalo se kako smo nezadovoljni i kako ćemo štrajkati, ali neću lagati, kasne nam dvije zadnje plaće, za ožujak i travanj. Novce ćemo dobiti prije ili kasnije! Ne bih rekao da kašnjenje plaća utječe na stanje unutar svlačionice. Treba izdržati! Mislim da će se sve oko plaća klub riješiti ili sada, ili u skorijem periodu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...